tisdag 30 december 2008

Super-Duper eller Svag-Vag?

Efter en kanonförmiddag med min vän på stan i går fick jag för mig att jag var nå´n jävla superwoman som orkade gå på stan hur länge som helst, utan både mat och dryck... Inte helt intelligent gjort. Vid 15.30 var jag så slut att jag knappt orkade gå till tågstationen. När jag kommit dit köpte jag vatten och en baugette, klev på tågets närmaste vagn och satte mig tungt på första lediga plats, vid ett 4-säte tillsammans med 3 pensionärer... Att jag började hetsäta min stackars baugette och skakade så våldsamt att jag knappt lyckades dricka ur flastan gjorde de stackars gamlingarna säkert övertygade om att jag gick på någon drog av okänd art. Att jag seda började kallsvettas, fortsatte skaka och knappt kunde hålla ögonen öppna gjorde inte saken bättre.. Till slut fick jag ta av mig jackan och försöka få i mig vätskan som jag inte skvätt omkring mig för att hålla mig vaken. Jag funderade allvarligt på om jag skulle ta mig av tåget själv eller om jag skulle vara tvungen att haffa konduktören och be om hjälp! Denne behagade dock inte dyka upp på min korta resa så jag fick ragla ut själv. Nej, jag vill inte belasta mina små medresenärer då den enda karln som faktiskt kanske skulle orka hjälpa mig visade sig vara döv OCH dansk... Jag tog mig iaf av och fram till bilen. Där skrämde jag snudd på livet ur min gubbe med mig blotta uppsyn :-o Nå, efter en skvätt yoghurt och en timmes sängläge orkade jag gå upp och äta mer så då piggnade jag i igen. Yrseln har jag dock fortfarande kvar nu ett dygn senare.. Märkligt!

I dag har jag varit på ul på hjärtat och DET fungerar precis som det ska och är precis lagom för mig! HURRA!!! Första undersökningen på länge som inte visat något fel!!! Tack o lov...

Nu ska vi försöka planera lite nyårsmat o dyl. På nyårsdagen kommer en kompis till äldsta dottern hit i några dagar. En mycket efterlängtad vän som äntligen kommit hem efter ett halvår i Thailand dit hans galna mamma drog med honom ;-)

söndag 28 december 2008

mot nya äventyr!

Just nu är mitt största bekymmer vilken värktablett jag ska ta för ryggen och hur jag ska få min röda näsa att blekna tills i morgon då jag ska på stan med en kompis. Japp! Ni läste rätt! Jag har faktiskt några! Och denna goa människa frågade om jag ville med ut o shoppa i morgon fast hon vet att jag är halt och inte sååå snabb i benen!
Jaaa, jag är något smidigare att ha med än en barnvagn (som hon annars är van) men inte så smidig som jag var med en ryggdisk mer, 30kg mindre och några graviditeter sen. Fast då kände hon inte mig förståss, så hon har inget att jämföra med!
Gott ska det iaf bli med trevligt, vuxet sällskap utan barnen för en gångs skull!

Ja, jag tror faktiskt man får säga så!

lördag 27 december 2008

Dagens utflykt!

I stället för att ungarna skulle byta pryttlar med varandra bestämde min gubbe och hans bror att våra familjer skulle göra något tillsammans. Mycket klokt, vi ses alldeles för sällan.
Det ju också så att inte så värst många ställen passar för 5 vuxna och6 barn i åldrarna 12år, 9år, 7år, 5år, 3år och 9 månader. Dels tar vi "lite" plats, delst är intressena lite spridda. det slutade med en bowlingtur på score där faktiskt alla utom bebisen kunde vara med lite behjälpligt (min dåliga rygg, farmoderns dåliga tummar och Nemis späda kroppsbyggnad la några hinder i vägen..). Sen vill vi hinna med att prata lite (HAHAHAHAAAA! Vilken värld lever andra i?? Inte min iaf!) så vi skulle hitta någonstans att ta en fika. Ett nytt ställe "Coffeehouse By George" hade stort nog men anske inte direkt urvalet vina små sparvar önskat. Jag TROR min gubbe bytte några ord med sin bror i deras ände av bordet, själv matade jag bebis och försökte hälla i mig lite kaffe innan det helt svalnat av. För övrigt ett mycket mysigt ställe som man kan gå till om man är några stycken! Tror dock inte jag går dit med 4 ungar igen... Det får nog bli McD i fortsättningen...

fredag 26 december 2008

Mellandagsrea!

efter att hela förmiddagen våndats över att behöva åka till bervik på mellandagsreans första dag tog vi till slut mod till oss och for iväg. Japp! Hela familjen Svensson på eskapader!
Vi delade strategiskt upp oss för att minimera eventuella skador och förlorande av barn. Det resulterade såklart i att Gubben som skulle till SIBA och byta ett spel fick ta med det barn som fortfarande sitter fast i en flyttbar transportstol och jag tog de andra tre vildbasarna in på köpcentret. självklart hade jag inga planer på att ge mig ut i klädbutikera och fäktas med gamarna tillsammans med mina små kycklingar. De kan ju få men för livet! Nej, vi gick in på OBS där det var ungefär likam mycket folk som vanligt. Tyvärr fanns inte det vi sökte så vi fick gå vidare till spelbutiken, BR och MAXI... På sistnämda stället fann äldsta dottern det spel hon sökte och näst äldsta dottern panikhandlade upp sina pengar när hon insåg att det var sista affären jag tänkte ta med dem på idag...3åringen var klok och nöjde sig med en pysselbok och en PEZ-figur. Själv fyndade jag luciakläder för all framtid tror jag! ALLA kläder reades ut för 10 spänn, så nu kan de små vara pepparkaka, tomte eller lucia när helst de vill och de större (inkl. jag) kan vara lucia eller tärna för all framtid!
När vi sen mötte upp gubben och mini vid bilen satt han, gubben min, och spann förnöjt. Väl hemma insåg jag att vi fått med en STOR låda hem och nu testar han glatt vår nya DAMMSUGARE!

Go fortsättning på er alla!! ;-)

torsdag 25 december 2008

Dan efter dan...

Nu är vi själva hemma igen. Ja, vi har haft svärmor och jycken här ett par dagar, annars har det varit lugnt. lillan har en redig förkylning och vi har knappt sovit på tre dygn. När väl ungarna sovit har jag och svärmor suttit och babblat halva natten, tagit ett glas vin eller en whisky och förundrats över livets mysterier.
I går kväll satt vi och la pussel tillsammans när de två minsta gett upp. Tomtens besök tog på krafterna och kvällen blev inte speciellt sen för de små. Alla klappar blev lyckade! Vi hade inte så många i år utan fokuserade mest på grejer vi tyckte var "vettiga". Mysan fick en mobiltelefon, Jolin en digitalkamera, Nemi sin efterlängtade robot och rosa docksäng och Lovis några grejjer som låter o sen mest kläder. Visst blev det några böcker, någon film och lite godis till de också...
I dag betalar jag för sömnlösheten och aktiviteterna med en rygg som knappt hålls uppe, den stora korsetten är enda lösningen. Lovis förkylning verkar det som jag håller på att ärva... Vi får väl se.
Över lag har vi haft en trevlig jul med få måsten och många skratt från hjärtat! Jag hoppas bara förkylningen ger med sig så vi kan hitta på något under lovet. Blir lite ensligt att sitta här isolerade...

Go fortsättning på er!!!

måndag 22 december 2008

Kärt besök!

I dag dök min Thaiprinsessa upp på besök, ja hon har kommit hem!!! Så fantastiskt att se henne, och hon var sig lik! Precis lika underbar med ungarna, precis lika virrig i sina försök att berätta allt som hänt och precis lika fantastikt goo som alltid!!
Massa presenter till heeela familjen hade hon med sig och godis och jaa... Jag kan tänka mig att de stackarna var något överpackade på hemresan! Men nu är dom äntligen hemma igen!!!

Annars har det inte hänt så mycket här hemma. Gubben kom på i går kväll att det var precis rätta tiden att kasta ut garderoberna i hallen, så nu gapar ett betonghål glatt emot alla som kommer in ;-)Det göt inget. Man KAN inte vänta till "sen" med alla projekt. Då skulle vi aldrig lyckas få något klart här hemma, för rätt tid för renovering existerar inte här hemma hos oss!

fredag 19 december 2008

JOO! Förresten!

Tack vare min underbara syster som tagit ett låååång samtal (1,5 tim ca..) med lilla mig, är jag nu en ganska resonabel person igen... Vi har gått igenom manodepressivitet (på allvar) och insett hur skör omvärlden kan vara (inte för att vi tror oss ha denna åkomma, utan för att vi är ganska säkra på att någon annan har den...), spöken (ja, det andliga) och barnen i alla deras former (som är skrämmande många..). TACK!!! Jag är nu en relativt harmonisk människa igen. MEN jag hyperventilerade när jag ringde upp. På riktigt.

Ilsk, på riktigt...

OM jag var grinig igår kan det på intet sätt mätas med vad jag känner nu.... Jag kan inte över huvud taget komma på en händelse som gjort mig lika arg som jag varit i kväll, och jag har ändå upplevt en del... En familjenmedlems ex (inte min mans) ringde till mig och SPYDDE galla över mina nära och kära. Det är inte klokt gjort.... OM jag fått en syl i vädret skulle jag meddelat denna person att jag polisanmäler denne för förtal och trakasserier om denne fortsätter, och det är sant. Jag tål en hel del men har mina gränser, och min familj, den låter dom va! SÅ DET SÅ!!!

Om jag bortser från ilskan har jag klarar mig utan de "värsta" pillren några dagar och har nu tagit ett par glas vin. Tänker dock spöa min man i GuitarHero-battle IGEN... :-)

Thaiprinsessan - jag vänta på beskedet att seeee..... ;-)

torsdag 18 december 2008

Yippie!!

Gubben får iaf behålla jobbet den här gången!! Hans arbetsplats halverar sin personal, men han klarade sig alltså denna gång!
TACK!!

Storfrämmande!

I förmiddags fick jag ett samtal från min bästa vän sen barnsben. Hon hade just lämnat barn på dagis och ville komma på besök. HURRA!!! Oj, vad jag har saknat henne!!! Vi bor inte så långt ifrån varandra, men som med alla så slukar familj och vardag nästan all tid och de tillfällen vi ses sätter verkligen guldkant på tillvaron! Det är gott att veta att fast man inte pratar så ofta som man önskar så finns man där för varandra.
Vi tog en tur på byn och kikade lite i de lokala butikerna som faktiskt har ett överraskande bra utbud. Jag glömmer lätt att de finns och shoppar som regel i stan, men ibland kommer jag på att vi har egna små skatter här i byn :-)

onsdag 17 december 2008

Grinig!!

Satt här förut och skrev ett LÅÅÅNGT inlägg och när jag tryckte på publicera FÖRSVANN eländet!!! Det var väl så vimsigt att tom datorn insåg att ingen skulle förstå vad jag babblat om...

I korta drag handlade det om att jag:

I måndags var med äldsta dottern på pysseldag i skolan och bakade lussekatter och kokade kola med mina små godisar :-)
I tisdags var med grannfrun till IKEA och fyndade de stolar jag skulle köpa till de minsta i julklapp från farmor i fyndhörnan och kan alltså inhandla något mer skoj :-). Tvingade sköterskan på barnakuten att ge mig Nemis svar trots att "en läkare var tvungen att göra det"... Inga fel hittades på varken lungröntgen eller njur-ul!! Tack o lov!
I dag varit och shoppat klappar igen, på Bergvik denna gång! Gubben och Lovis var med så vi var nästan barnlediga! Nemi hade julfest på dagis.
Att jag idag också fått brev från Örebro universitet och ska infinna mig där v 5 och v 17. Undrar om jag hittar någon vänlig själ som förbarmar sig över mig eller om jag får uppleva utliggarnas erfarenheter...

söndag 14 december 2008

Kalas av alla de slag!

I dag har det varit kalasande i stora mått mätt!


Först var vi bjudna på pannkakslunch hos kusinen, självklart med sylt o grädde! Sen fick vi kaffe, papparkakor, lussekatter och glögg! Mums!! Så när vi begav oss iväg på 3-årskalas var vi redan ganska välfyllda.


Under barnkalasets gång upptäckte vi glatt att Nemi piggnat i! Hon hängde på i både springlekar och annant bus tillsammans med det bedårande födelsedagsbarnet och några andra barn. Det hade hon aldrig fixat för 1 vecka sen!! Kalaset var en riktig höjdare och en mycket nöjd och mycket trött Nemi påpekade i bilen hem att hon "vajit på ett supejkalas! Men nu måste ja nog hem o sova.." Vi han inte hem... Hon sov DJUUUPT innan vi lämnat karlstad och jag kunde tom bära henne sovande in! Det händer inte annars! Jag fick mer eller mindra skaka liv i henne till slut! Jag vet inte om det beror på springlekarna, "försök att döda telletubbies-leken" eller om allt socker gav diabetes och hon råkade hamna i koma ett slag...



Här kommer ett par bilder från gårdagen. Självkalrt glömde jag kameran idag, men hoppas på att någon snäll själ skickar en eller annan bild ;-)


Lucia som självklart inte kan stå still ens en sekund!




Smådryg tomtenissa :-)

Radarparet, årets Luciatåg hos farmor.


lördag 13 december 2008

Mat, vin och piller...

Jag sitter och funderar allvarligt på om jag ska ringa apotekets rådgivning och kolla om jag får dicka ett glas vin.... Om jag inte vore rädd för att råka dö skulle jag prova ändå, men jag är lite kinkig när man kommer till mediciner och alkohol... Har dock ingen lust att avstå något av alternativen!

Vi fick ett infall och åkte till svärmor och lussade idag. Nemi var lucia och Lovis var tomte :-) Bild kommer senare. De två stora stannade i stan och gick på bio.

Julbordet igår var toppen! Ett av de bästa jag varit på och när vi åkte hem var jag så mätt att jag nästan inte ville svälja saliven! Öm i kroppen efter några timmar på en stol kände jag mig som en besvärlig kundvagn när jag kom hem. Full av skit och drog till höger...

I kväll blir det pizza. Det är så avancerad jag tänker bli i matlagningen!

fredag 12 december 2008

Ops..

Jag har just insett att mina tankar som skrivs ner här, i precis samma oordning som de dyker upp, lätt kan misstolkas.. Små detaljer som blir stora i ord.. Hmm, undrar om man borde vakta sin tange (tanke & tunga) bättre? Eller ska man fortsätta bladdra om allt och inget? Borde man BESKRIVA OMSTÄNDIGHETER bättre? Eller ska man helst enkelt ge fan i? Man kanske ska sluta ta hänsyn till andras situationer och lasta på dem ens egna triviala eländen istället för att som tidigare varit lite försiktig med att belamra folk med funderingar..?

Ja, ni ser! Det hän inlägget låter ju bittert! Det lustiga i fallet är att det är det inte alls!!! På riktigt! Det är bara en snabb urspårning och reaktion. Inget stort alls! Och det är det sällan.

Nu till mitt liv :-) (ego-jag)
I går kväll vid 17.30 var jag på plats i skolan för att duka och fixa lite innan luciatåget. Sen fick vi en luciafest som hette duga! JÖSSES så duktiga de är! Och MODIGA! Massor av solon, skönsång i stämmor och sketcher. Sen fikade vi och självklart fick jag också äran att vara med och städa/diska efter ca 130 personer ;-) Toppen för kroppen!
Var hemma vid 21.30 och då var det bara att leta upp Nemis luciagrejjer. Hon hade ändrat sig! Från början ville hon vara tomte. YIPPIE! MEEEN så söt hon var i morse 06.15 när hela familjen Svensson fanns på plats på dagis! De hade finfin sång och min lilla sessa var vacker som en dag! Fka och sen skola för de stora o jobb för gubben.

I kväll blir det julbord med gubbens jobb.
Jobb ja. Än så länge... De ska varsla halva företaget, så han ligger ganska illa till. Nästa vecka kommer besked om vilka som får gå.

torsdag 11 december 2008

Lite sliten..

Nu är jag hemma på mellanlandning. Vi har varit inne på sjukhuset och gjort ultraljud på Nemis njurar. Jag fick inga tydliga besked, men människan som utförde det verkade positiv. Nemi var som vanligt helt otroligt duktig! Hon pratar, svarar på alla frågor och förljer instruktionerna utan minsta gnäll. Min lilla plutta!! Det snöar ju inte på smått vis, så jag är glad att bilfärden gick utan incidenter. Det är bättre än för många andra. Radion bröts MASSOR av gånger då det informerades om nya trafikolyckor i snökaoset.
Känner att jag är lite sliten. Har nog varit lite orolig för det här... Hoppas nu läkaren ringer i morgon så vi får alla svar!! Jag blir ju inte piggare direkt av att gå på morfin.. ;-) Sen att jag bakade till 1 i natt kan också bidra. Det blev lusseflätor istället. Insåg att det vore rent ut sagt idiotiskt att ställa sig och snurra massor av katter nu när ryggen är riktigt illa igen. Jag är så KLOK!!! Ock riktigt bra blev de också!
Nu är det bara att ta tag i planerandet för i kväll! LJus, lyktor, presenter, lussebullar osv ska packas och luciaklänning strykas. Måste nog "få mig något till livs" först!

onsdag 10 december 2008

Katter och Kooos :-)

Nu ska jag snart börja baka lussekatter :-)
I morgon har Jolin luciafirande på skolan och i egenskap av klassförälder har jag fått äran att baka katter! Hmmm, hoppas jag minns hur man gör! Det var ett tag sen.

Nemi går runt och skiner som en solstråle. Hon har lekt affär. Allt i vårt hus var till salu och jag var minsann tvungen att handla med RIKTIGA pengar! Allt kostade "schuuuge kjonoj", tack o lov har hon inte riktigt uppfattning om valutornas värde utan nöjde sig glatt med enkronor och 50-öringar... Nu går hon omkring och säger att hon är "STENJIIIK!!". Hon har bakat pepparkakor på dagis, målat när hon kom hem och nu tjänat "massor" av pengar, så över lag en lyckad dag skulle jag tro!



HAJ SOM ÄTER KÖTTBULLAR!!

Här skapas konst!!

Lovis har blivit en liten mammgris!! Gott ibland, men däremellan blir det lite ont i ryggen... Men vem kan motstå det här leendet??? Inte jag iaf!!

Angående ryggont... Jag fick en remissbekräftelse från röntgen. Jag får komma på magnetröntgen... sommaren 2009!!! Ska nog slå min Dr. en pling och gnälla lite tror jag.

Näe, det är bara att inse... Ska jag få sova något i natt MÅSTE jag sätta fart och baka NU!

Bråda dagar!

Snö, tö, mer snö.
Röntgen, Lucia, ultraljud, kalas, mer Lucia, julbord, lunch med släktingar.
Det är lite rörigt runt mig nu, men det allra mesta är fantastiskt kul! Det är sååå roligt att äntligen träffa lite folk!! Jag börjar inse att jag är grymt isolerad här hemma... Håll tummen för mig i februari, då ska jag försöka ta körkort och då ni!! Då kommer jag terrorisera alla mina nära o kära med min fysiska närvaro! om jag fixar det vill säga..

måndag 8 december 2008

Paket!!

I dag blev jag så GLAD SÅ GLAD!! Fick PAKET på posten! Min älskade syster har skickat "de efterlysta" och de underbaraste råttor man kan tänka sig!!! ÅHHH om jag bara hade batteri i kameran så skulle ni få se! Fixar det senare :-)

TACK tvärslå!!!

söndag 7 december 2008

Klappjakten

I dag har vi vandrat runt på bergvik som UFO:n. De två stora tjejerna skulle julhandla och vi andra fick roa oss själva. Detta resulterade såklart i att Nemi fick överta rodret och att vi stannade vid varenda "varuhuskarusell" som finns, och det är några vill jag påpeka! Vi tillbringade också oroväckande lång tid på leksaksaffären där allt med batterier testades hårt. Det är ganska sällan vi har tid och tålamod att ägna oss åt dessa aktiviteter i denna skala annars, så Nemi njöt i stora drag.

Efter ett tag ficka jag ett argt sms från äldsta dottern "Jag hittar ju inte ett jävla dugg!!" löd det. Hur kan man vara på ett köpcenter med jag vet inte hur många affärer, och inte hitta NÅGOT som passar??? Begriper det inte! Men efter ett tag träffades vi och tillsammans löste de sista klapp-problemen. Nu har vi bara 5 klappar kvar att inhandla, men jag vet vad jag ska ha! Fantastiskt skönt att vara färdig med klapparna i tid i år!
Ganska säkert kommer de stora döttrarna på tillsammans med några kompisar att de ska byta klappar några dagar innan jul, men det tar vi då, just nu är jag så gott som klar.

Det är tur att Lovis är så fantastiskt lätt att ha med på strapatser! Det är ju knappast så att hon hamnar i centrum när vi är ute på sådana här utflykter. Vi har fullt upp med att hålla ordning på de som går med egna ben! Det dröjer ju inte länge innan hon också gör det och vi passar fräckt på att njuta av att hon går att spänna fast! Hon reser sig dock mot saker hemma nu och "dansar" som värsta hulahula-bruden i spjälsängen :-) Hon har lite att jobba med när det kommer till stabiliteten...

För övrigt kan jag nämna att jag mottagit 1:ahandsinformation från 3:ehandskällor ang min Thaiprinsessa... undrar om det är bra...?

lördag 6 december 2008

Medvind!

Nu jävlar har jag bestämt mig!
Det blåser medvind i mitt liv nu! Så det så! Och om någon får för sig något annat, säg det inte till mig ;-) Efter ett glas vin och Markus Fagerwalls "sexy back" på skrillor känns det som om världen ler mot mig och jag har fått ny energi! WOW!! Vad sitter jag och gnäller efter?? Världen är en underbar plats och jag har ju knappt utforskat dalgången jag kommer från!!

Alla barnen..

..verkar må hyfsat ok nu. Nemi är ju fortfarande trött, men ingen har feber iaf!!
Däremot nockades jag av migrän i går kväll och är fortfarande lite off.. "Somliga straffar gud direkt" sa alltid min gammelmormor...
Till veckan har vi lite att pyssla med. På tisdag ska N till Kristinehamn på lungröntgen, på torsdag ska hon till K-D på ul för njurarna (håll tummen!!). På torsdag kväll har J luciafest och vi är ju klassföräldrar så innan dess ska jag baka lussekatter o sen ska jag fixa dukning o dyl. 06.15 på fredag morgon ska N vara på dagis = Luciafest igen! Hoppas min hjärna återgår till den relativt normala statusen...

fredag 5 december 2008

Oj...

Insåg att mitt förra inlägg kan misstolkas som enormt egoistiskt!! SJÄLVKLART är det illa att mina "små bebisar" är sjuka!! SJÄLVKLART är det mycket värre än att jag inte får vara själv en kväll!! Nu hör det till saken att de är inte sååå dåliga. Ingen av dem är så sjuka att jag är orolig på något vis och min själ hade verkligen behövt semester! Låter kanske jätte-ego, men det är sant! Jag går här hemma med min högt älskade familj varje dag, och som regel kommer jag inte längre än till brevlådan på grund av värk och hälta. Inte för att jag vill klaga, det kunde varit mycket värre! Men ibland behöver man några timmar semester. Funderar fortfarande på effektiv lösning på det här...

torsdag 4 december 2008

F*N F*N F*N!!!

Jag blir nog fan i mej TOOKIG!!! nu är äldsta dottern också hemma o sjuk!! Jag ska ju vara SJÄLV HEMMA I MORGON KVÄLL!!! Får se hur det går... Håll tummen!

Mer jul!

Mer jul, mer snö, mer godis.. Ja, ni vet!

http://www.youtube.com/watch?v=C4-d6BXfRH4

onsdag 3 december 2008

Besök!

Jag har varit på besök hos min polare Tom. Det var ett tag sedan jag träffade honom, men efter att jag hört rykten om att han blivit en osympatisk och omedgörlig person var jag så klart tvungen att göra en visit!
Mot mig var han lika trvlig som vid förra besöket, men vad vet jag? Han kanske är jävig?
See you on next level TOM MORELLO!!

kritiken noterad.

I dag har jag mottagit kritik om att jag blivit en riktig slarver och inte uppdaterar här enligt ordning. SKÄRPNING! Det är sant. Jag har inte varit här på säkert TVÅ dagar!
SÅÅÅ då är jag här.
För att inte bli långrandig, sjukdommarna avlöser varandra. Sockertrollet är bättre. Ingen feber, men lite "snusig". Så här såg hon ut i går kväll, inte sååå illa va??


I dag är däremot näst äldsta dottern hemma med snuva o feber.... Variation förnöjer sägs det. Vet inte om jag håller med! Det KAN vara så att kvällen i går inte gjorde saken bättre... De stora var ute o lekte till 21.30. Så här kul hade de!


Det har ju liksom kommit en hel del SNÖÖÖÖ sista dygnet så vi var bara TVUGNA att hoppa läxor, kvällsduschar och annat nyttigt. Vem vet hur länge vi får ha kvar den?? Snön alltså.

Det har alltså snöat konstat ett dygn men nu har det gett sig. Vi håller tummen för att den ska få ligga kvar!! vi vill ha en VIT vinter!!!








måndag 1 december 2008

Mer sjuka...

Och som pricken över i:et får sockertrollet feber nu i kväll. 39 grader och alldeles rosig på kinderna liten! nu har hon fått sitt livs 3:e panodil!
Märkligt vad olika det är! Det verkar som om varannan unge blir "sjuklig" och varannan hur tålig som helst!

Grubblerier över livets mysterier...

Varför tar det 4 timmar, MED remiss på prover, på barnmottagningen innan man får svar?
Ja, jo, det kan komma akutfall. Självklart.
Varför visar inte proverna någon enkel infektion? Istället får man något vimsigt och helt obegripligt svar av en läkare om någon eventuellt nedsatt njurfunktion och talar om att man får en kallelse till bukultraljud och lungröntgen i framtiden.
Varför kan de inte säga att "om 2 veckor får ni komma" istället för att "jaaa, jag vet inte NÄÄR ni får komma"?
Och varför i hela världen görs inte runda elsladdar till adventsstjärnorna i stället för platta, skuckliga sladdar som hela tiden roterar stjärnjäveln?