lördag 28 februari 2009

Hjärngympa!

Nu när ni har löst förra bilden (för det har ni väl??) så får ni nu en ny nöt att knäcka! Have fun!!

fredag 27 februari 2009

Lyckorus..!

Jag vet inte hur det är med er, men jag får iallafall rysningar!

Återfall :-)

I mitt inre ekar..

.....7 små ord. "Ska vi göra en Maja & Malin?" Shit! Det suger till i tarmen så snabbt att jag inte har en chans att reagera förnuftigt och rationellt! Ja, jag undrar ja...

För er som missat vad detta uttryck betyder så är det när jag och min kära syster Maja, på väldigt kort varsel, kastar oss iväg på någon upplevelse. Då oftast upp till dalen för en tur till Branäs eller på någon av lillebrors spelningar. Den här helgen var visst Andersson & Högdal i Branäs. Något som brukar kunna medföra en "Maja & Malin". Ingen har sagt något, men vetskapen finns och en liten djävul pickar bakom vänstra örat.
Det är lugnt än. De spelar i morgon också, och vi behöver inte mer än någon timmes varsel.. Det har hänt att vi ringt pappa på väg upp och frågat lite fint om vi kan dyka upp på nattkröken ;-)

Seriösa, hårt studerande småbarnsmammor kan behöva ett dygn då och då...

Hjärngympa

Hur många hästar hittar du i bilden?


Tappa några kilon...

vore inte så fel. Men å andra sidan...


Jag tror bestämt..

.. att jag behöver en krafitg dos av energi och kreativitet!
Vi har suttit av hela sportlovet och de stackars stora barnen är INTE nöjda! Vi (jag & gubben) har bara inte orkat ta tag i någonting! lo är fortfarande snorig men bättre iaf. Vi har haft sjuka barn i 2 veckor nu = INGEN natt utan sömnstörningar under dessa veckor...
Ett tag funderade jag på att ta med de två stora till nöjesfabriken och leklandet där. De har pratat om det och vill dit och kolla. Men så fick Mysan erbjudande om att följa med sin faster till stallet i em, och det var ju poppis!! Så då vet jag inte riktigt vad man skulle hitta på... Gubben är ute i solen med de 2 små och jag har suttit och gjort teoriprov på nätet. Det SKA gå bra!

Nä, jag får nog kika in på någon kommunsida och kolla efter något vi kan göra i morgon istället!

torsdag 26 februari 2009

Ops...

Vi har diskuterat bilfrågan här hemma ganska aktivt nu ett tag. Ska vi ha 2 bilar nu när jag (förhoppningsvis) får körkort? Ska vi då ha 2 skruttiga bilar eller en bättre och en skruttig? Nog måste väl "familjebilen" hålla högre standard och komfort? Standard och komfort ja... Det är något vi längtar efter nu. Visst, Serenan har fungerat och vi får alla plats, men vi är sååå trötta på att åka runt i skrammelhögen! Det råkade visst bli såhär istället...

Det här kan innebära att ekonomin inte tillåter 2 bilar, men å andra sidan kan gubben ta cykel i 15 år :-) Det är hans tur nu!

Ropar dock inte HEJ än, bilen står inte på gården än på en vecka...

onsdag 25 februari 2009

Läkarbesök

Då har jag varit på veckans läkarbesök. Ja, jag fick ett brev hem för några veckor sen. Där stod att jag skulle till Dr nu idag och ta fasteprover ca en vecka innan. Sagt och gjort (jag är ju trots allt en lydig flicka) så var jag och tog prover förra veckan. Jag är ju lite nervöst lagd när man kommer till blodprover, så när maskinjäveln började mata ut en METER etiketter glömde jag helt fråga vad jag skulle ta prover för...
I dag fick jag svaren. Det var först en koll eftersom jag hade graviditetsdiabetes. Sockret var bra men jag kommer kollas upp en gång om året eftersom jag ligger i riskzzzooonen.. Sen var det de där JÄVLA sköldkörtelproverna som inte vill sig riktigt... Nu visade det sig att jag nyligen haft en sköldkörtelinflammation (syntes på proverna). Det hade gått hyffsat tillbaks, men proverna ska tas om igen om 3 månader... Droppar resultaten och kvarstår där blir det medicin... för resten av livet... Tjoohooo! Ja ja, det går ju iaf att medicinera! En skvätt högt kolestorol hade jag visst också.

Filar

Ja, jag sitter och filar på nästa tävling... var beredda!

Men först ska jag in till stan och köra igen. Just nu undrar jag lite om jag någonsin blir klar där...

tisdag 24 februari 2009

Royalist eller apotekare?

I min desperata jakt på längdskidor (tips mottages tacksamt), ringde jag till en släkting vars barn är lite äldre än mina. Svarade gjorde mannen i familjen och ganska snart kom frågan om jag inte tittade på Krrrroooonprinsessan med pojkvän/blivande man på TV.
Nix svarade jag. Jag misstänker nämligen att detta ämne inte kommer släppas i första taget eller att någon svensk kommer lyckas missa denna händelse vare sig man har TV, radio, tidning eller ej.
Tittar inte du? undrade jag tillbaka. Nej, jag läser apotekstidningen.... RFSU:s intimvårds... Mina öron slog lock. Jag väljer att inte veta vissa saker.
Tror ändå att jag är apotekare.
I alla fall tills det står prinsessbröllop och barndomsdrömmarna vaknar till liv!

Dottern...


..som sökt till bildklass fick ett brev på posten - hon kom in!!!!! HURRA HURRA!!! Här får ni ett litet smakprov på det jäkligaste vi gjort någon gång... Porträtt. Ett av de obligatoriska alster som skulle lämnas in. Nämn för guds skull inte denna bild - NÅGONSIN! Har aldrig tvingat mitt barn till något så ångestladdat tidigare, men hon kom in!!!

Hmm...



*smil*

Pyssel

Förra veckan fick vi äntligen tummen ur och gjord några islyktor! Vi hade pratat om att göra sådana länge, men när vi såg att syrran gjort med dottern, fick vi äntligen våra gjorda också!



måndag 23 februari 2009

Ljus











Den här jättefina ljuslyktan fick jag av min vän Mamasnest för ett tag sen. Gillar den starkt och den lyser varje dag här hemma! Den har också smart förvaring för ex ljus, annars kan man såklart gömma sitt godis eller dekorera med något snyggt ;-)

Priset










Lilla priset för fototävlingen som delades i två.

Några vaniljljus, tändstickor och ett litet sockerrus..



Snuvan fortsätter.

Lilla Lo är fortfarande förkyld, ja värre än förut faktiskt. Inte så mycket feber men snortät och hostig. Efter att ha suttit med henne i sängen till 03.15 tog min man med henne in till vardagsrummet där hon skulle få sitta i bilstolen ett tag. Där somnade liten och min man somnade på Nemis bäddsoffa... Mysigt... Han var lite mör i kroppen när han kom upp i morse!


söndag 22 februari 2009

Sengångare..




Någon förmiddag tänkte jag och Mysan ta en liten tur till bergvik. Hon planerar att köpa ridhjälm för pengar hon fick när hon fyllde år. Eftersom mitt körkort inte är klart får det bli sådana här färdmedel...

Annars känner jag mest som en sådan här idag....



sjuk bebis.

Då var det Lo´s tur då. Hon har nu haft 2 riktigt besvärliga nätter och lite feber. Hostar och snorar och är allmänt missnöjd vilket inte är likt min lilla Lo! Halva natten satt jag upp med henne sovandes över mig i någon framstupa position. Liten! Hes är hon också...
Annars har Nemi och Jolin piggnat i riktigt bra!

Nemi ska på 4-årskalas i dag. Vi hade tänkt att dra in till stan på förmiddagen men med det här väglaget blir det ingen resa in, så jag får använda fantasin.. ;-) Present ska tösa få iaf!

lördag 21 februari 2009

Lördag

Nu är jag tillbaka på hemmaplan efter en mycket lyckad kväll! babiesarna har aldrig varit snyggare!



Jag insåg dock att det var ett tag sedan jag behövde försvara min plats i Dregens svettstänk från halvhysteriska 18-åringar... Kroppen ömmar något idag, men inte huvudet, så jag är nöjd :-)

fredag 20 februari 2009

FREEEDAG!!

Jo rå så att de...

Nu ska jag kasta mig i duschen så jag kvicknar i. Snart tar jag bussen mot la stada för att värma upp inför kvällens höjdpunkt- BACKYARD BABIES!!!
Om jag känner efter så HAR jag varit piggare och mer rock´n roll än nu, så därför låter jag bli...
Det får bli en vacker karaoke-uppvärmning hos syster som är barnledig.
Whiskey´n är nerpackad och ölen också, då ska jag bara till "apoteket" och fixa lite blankdricka ;-) Ja, vi ska sköta oss! Nej, vi ska inte bli för fulla! Ja, vi håller oss varma! Nej, vi följer inte med okända...

Dagens uppmaning!

Tänk på våra skogar, skriv på detta upprop för att bevara sista skogen kring Norrsjön!

Mottagen hälsning!

Självklart tog jag åt mig av hälsningen från Mimmsan! Här är den..

onsdag 18 februari 2009

Lättare.

Ja, så känns livet idag!

Jag och Jolin satt och ritade porträtt till ca 23.20 i går kväll... De sista detaljerna lades till i morse och nu är allt inlämnat! HURRAAA!!!! Nu är det bara att hålla tummen för att allt går bra och att hon kommer in!



Nemi har fått vila sin lilla kropp riktigt bra. Hon svarade finfint på chockbehandlingen i går kväll och är ett annat barn idag!



Nu skulle jag kunna tänka mig att sitta i en liten stuga någonstans, ta en whiskey, lägga upp fötterna på pallen och säga till mig själv "Jaa, vad skulle jag ha lust att göra nu då..?". SHIT vad gott det vore att kunna välja lite nu!

tisdag 17 februari 2009

Om jag har tur...

så slipper vi på fler uppdrag i kväll. I förmiddags jobbade jag på att få Nemi tillräkligt med vätska och göra vad jag kunde för att underlätta hennes hosta. När jag skulle diska hennes Nebunette (inhalator) ramlade hela jävla ventilen sönder! Grrr, inte kul när man använder den minst 4 gåner om dagen.. Ringde då barn på Gripen där vi fått den. När jag väl fick tag i en sköterska sa hon att Nemi INTE skulle ha den hostmedicinen hon fick i går kväll eftersom det är morfin i den och att den kan ta ner andningen - inte bra vid astma... Arg som ett bi satte jag mig på bussen in till stan för dagens körlektion. Väl framme lånade jag en telefon och ifrågasatte typ ALLA inom sjukvården... De stackarna på kontoret där jag lånade telefonen erbjöd mig snabbt en stol och trodde nog jag skulle svimma av återhållen ilska.
Körlektionen gick fort! På alla sätt! Jag har åkt på och av motorvägen och inga olyckor i dag heller. Det var faktiskt riktigt roligt! Alla på kursen som åkt motorväg har tyckt det varit läskigt, men nej! Det var ju skitkul och passade mitt humör ypperligt!
Jag han precis med 3-bussen och kliva av vid VC där gubben och Nemi mötte upp. Jag hade beordrat gubben att ringa VC och få en tid. Trött på vel-pickar nu! De ville självklart skicka oss till GRIPEN igen, men mannen fick dom att ta emot oss här i Kil trots tidsbrist.
Läkaren sa krupp. VA? Men hon har ju astma... -ja, också, blev svaret. Kortison och inhalation med adrenalin, sen somnade liten i mitt knä. Vi blev hemskickade med ny hostmedicin igen. Väl vid apoteket där vi skulle hämta ut en ny nebunette var se såklart SLUUT! Alltså hem snabbt och fixa iordning My som skulle till scouterna och sen tillbaks in till stan och ett apotek med större lager.
Nu hemma igen. Nemi sover än och nu ska jag sätta mig och teckna ansikten med Jolin. I morgon förmiddag ska hon på intervju för bildklass i högstadet. Ågestladdat? Jajamensan.

Dagens babbelavhandling var härmed avslutad. Over and out!

Passar på..

.. att gnälla av mig lite här. Trött efter ännu en vaken natt, 3:e i ordningen nu. Nemis hosta blev såpass ihållande och hård i går kväll så vi tog en tur till Gripen. Väl där hostade hon typ 2 gånger! Men hon fick redig hostmedicin (Cocillana etyfin), de tog en snabbsänka (crp som de så fint kallar det) som var förhöjd till 33 (vad ska man ha eg...?) och annars lät hon ok. Natten har varit lååång iaf. Hostan hänger i.

I dag ska jag till stan och köra bil... Ska testa E18 runt ett-snåret, bara så ni vet...

måndag 16 februari 2009

RESULTAT!

Här kommer svaren, vinnaren och motiveringen för avslutad tävling "Dagens ?"


"Dagens ? 1" - Jag har faktiskt inte den blekaste aning om vad, vart eller varför denna bild hamnat i min kamera! Jag tycker dock att era förslag varit intressanta! Själv dras mina tankar till en ryggrad av kanske HELT egoistiska anledningar... OM fröken Tvärslå svarat på alla 3 frågorna hade hon med sin beskrivning av denna bild legat mycket bra till i denna tävling. Tyvärr missade hon en fråga och är därför diskvalificerad! Jag måste dock delge er hennes förklaring...





"Dagens ? 2" har många gjort helt rätta antagande till! Ingen tycks dock ha klickat upp bilden i stort (läskigt) format och upptäkt identiska skador på de 3 högerfötterna... Kan det betyda att vi bor i ett risk-hem??




Om man står och läser på detta historiska monuments informationstavla och råkar titta rakt upp, är detta synen du möter... Ryttarstatyn föreställer Karl XIV Johan och står för beskådning i Stockholm. Vägbeskrivning finnes...




Vinnare utses med denna motivering:


Denna medsyster har på ett troget sätt visat att hon följer instruktioner. Hon har också låtit påskina att hon äger stora kunskaper i historia, kunskaper som dommaren väljer att inte kontrollera närmare. Hon känner till dommaren privat men tycks besitta förmågan att överinläsa diverse läggningar och fetischer i sina funderingar...


Den andra medsystern visar på en udda intresseläggning eller i alla fall misstankar om att andra lider av sådana. Hon har dock visat prov på att troget följa instruktionen till tävlingen och tycks ha accepterat den adopition jag ålagt henne.

Som ni ser tycks det finnas 2 vinnare i denna tävling.
Detta resulterar i att vinsten delas och sänds till Maja och Mimmi i lika värderade priser!








Liten Gillar!

I dag kom sockorna jag tvingat min syster att sticka till Nemi. Lite än sååå kall om sina små smala fötter...

Tror ni hon gillade dom???


Socker vägrade ta av dom ens vid middagsvilan som nu är återinförd pga sjukdom. Mysigt med varmt om fötterna!! TACK Tvärslå för snabb och jättefin insats :-)


söndag 15 februari 2009

Mer sjuka...

Nu har äldsta dottern 38.9 i feber och morgondagen blir alltså inte riktigt som planerat. 2 (än så länge) sjuka barn och bebis hemma... Tror inte jag behöver oroa mig över att bli sysslolös precis...
Däremot ser jag min redan tighta vecka suddas ut i kanterna och resultera i allmänt kaos. Tidsmarginalerna de flesta dagarna var minimal förut och nu ligger jag nog på minus om jag ska räkna in sjukdom (vilket jag såklart gör nu).

Annars fick vi glada besked angående äldsta dotterns alla hjärtans dagdisco i fredags. Det kom MÅÅÅNGA barn som roade sig. 6:orna hade själva gjort en kärlekstunnel, bollkastning i burkar, fiskedamm för de yngre samt mysrum för de äldre. Summan av kardemumman blev JACKPOTT inför skolresan, inte mindre än 11.800 kr!! De kämpar på bra ungarna! Resan kommer gå med buss till Södertälje med en dag på Sydpolen samt en dag på Tom-tits.
Jag ska med :-)

Vardag...

Nog känns det igen???

Vin & sjuka..

I går kväll slogs jag av ett stråk kreativitet och påbörjade min serie samhällstavlor, eller vad man nu ska kalla det.. Till detta projekt ingick ett glas rött och egentid. Övrig vaken familj fick titta på melodifestivalen.
När jag avslutat det jag ville bli klar med i går kväll och PRECIS satt ner rumpan i soffan hör jag ett ynkligt "aaj aaj aaaj" från Nemis rum. När jag kommer in är hon så tät i luftvägarna att hon inte orkade prata utan mest väste och var ledsen, halvt panikslagen faktiskt. Inhalationen fungerade sådär så jag sprejade rakt på det stackars barnet när hon andades inåt. Efter några fler inhalationer och en stund uppe i soffan somnade hon om där. Jämn och relativt lugn i andningen men fortfarande väsande. Tempen steg till 39.8 men vid 03.30 i natt vände det både med väsandet och febern så sen har jag faktiskt vågat sova någon timme eller två.
I dag är liten hes, hostig och har lite feber, men satt på REGELBUNDEN ihalation tills det gett med sig....

lördag 14 februari 2009

Trollskogen!

Hjälp till att bevara Sveriges "gammelskog" genom att klicka på
Visst vill vi bevara våra Bauer-skogar?
Vart ska annars våra barn leta efter sina troll?

Dagens kommentar.

"Ja önskaj mej att kunna flyga som en flamingo
å ha föttej som Nicke Nyfiken....
Då kunde ja äta med föttejna...
DE äj ja sugen på!"

PUSS på er!!


fredag 13 februari 2009

2 minuter.

Det är vad jag tar mig här och nu!

Poppat 18 påsar popcorn och fördelat i småpåsar inför dotterns disco i kväll. Ja, innan var jag såklart till stan och körde bil.Nu ska jag göra mig "mammig" och dra :-) Återkommer när jag får 2 minuter till :-)

Gåvornas tid!



Så måste det vara! Jag har fått så många presenter de sista veckorna så jag blir alldeles tårögd!

En till exempel är extremt praktisk och har räddat mitt förstånd de dagar Lo har vänt ut och in på sig själv pga tandsprickning...
Detta mirakelmedel kommer från Norge och säljs där på apoteken!

Tack Mamasnest för att du tänkte på mig!!




En annan gåva var denna underbara skapelse! Trots att Mimmsan sägs bojkotta alla-hjärtans-dag-shopping fick jag denna otroligt söta present på posten igår! Nu kanske inte min lilla djävul var så "hjärtig" att den räknas som valentingåva, men den ska idag få inta sin rättmätiga plats på mobilen!
Tack Mimmi ! Vi kanske kan ha den som klubbmaskot!? ;-)
Jag kommer snart lägga in FLER gåvor jag nyss mottagit!! Det ni!

onsdag 11 februari 2009

I´m back!!!

Jag är tillbaka i leken, med stormsteg!!
Efter en lite trött och stressig morgon tog jag mig till körskolan. Där tog jag en grön prick, körde en dubbellektion MED flyt (och 1000 rondeller), tog en låååång rast som jag tillbringade med Mamasnest. Vi käkade lunch, pratade en massa, shoppade lite och jag fick PAKET (ska försöka lägga in en bild inom kort)! Bara SÅÅÅ gott att få vara vuxen med en vän!
Sen gick tillbaka till körskolan och tog en grön prick till. Nu är alla prickarna på plats, cirkulationskörningen godkänd och mitt läge är återigen inställt på "GO".

Ni som inte gissat på alla 3 frågetecken, GÖR DET!!! På söndag korar jag vinnaren av hemliga priset.

Inte är det så att ni är lite skraja över vad som kan dyka upp...? ;-)

"Dagens ? 3"


Ni kommer väl ihåg??
Vad?
Vart?
Varför?
På söndag ställs svaren samman och vägs på guldvåg av dommaren.
Efter beslut om en vinnare publiceras svaren till bilderna
samt motivering till vinnaren.
Därefter skickas den hemliga visten till vinnaren
"som ett brev på posten".
Lycka till!

tisdag 10 februari 2009

Vissa dagar..

känns inte så smidiga. I dag är det en sådan. Jag har ingen speciell anledning, men det vill bara inte riktigt "flyta". Körningen gick ok. Ingen påkörning, inga lagbrott och 3 762 varv i olika rondeller, men flyt? Njaeee... En annan dag hade jag säkert sagt att det gått jättebra!
Teorin går också framåt. 4 gröna prickar varav 4:e togs idag, men flyt? Njaeeee, kunde ju kommit längre.
Huvudet tungt och lite för många saker att göra. Ser verkligen fram emot en stunds avslappning som vuxen - UTAN svåra nötter att knäcka - med gott sällskap en stund i morgon (mamasnest, du är väl fortfarande med i planen??)!
Pratade med en tjej på kursen. Hon är full av entusiasm över livet! Kom hem från Paris där hon varit i 4 månader efter att ha tröttnat på Norge. Hon ska resa till sin pojkvän i Köpenhamn och studera konstvetenskap i Stockholm. Hon är 21. Jag tar bussen hem till Kil.

Jag känner mig gammal och beige! SKIT! Nu kommer snart en ny explotion då jag låtsas vara ung, pigg och full av sprudlande ideér. Då får ni nog hålla i er! ;-)

I morgon är en annan dag!
Då kommer "Dagens ? 3" och ni som vill vara med i lilla tävlingen gör klokt i att snabbt svara på ALLA 3 frågorna ;-)

söndag 8 februari 2009

I bland..

blir man mörkrädd! Dela över vad man möter ute på vägarna, dels över vårt rättssamhälle...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4350187.ab

Annan tävling

Hittade en tävling jag inte riktigt kunde låta bli ;-)

halvvantar

jag har råkat...

trycka på en knapp. Världen är inte så tydlig och jag är mycket osäker på vad som händer ute i cyberspace... Får nog lov att kontakta något proffs snart....

För er som tvekar...

ni har rätt! Jag suger på det hääär!!

"Dagens ? 2"

Vad?


Vart?


Varför?


Award!

Jag har fått en fin-fin award av Mamasnest !
Kul och smickrande!
Reglerna är enkla:
- De som mottagit awarden ska/får lägga upp en bild på den.
- Länka till den bloggen du fick den ifrån.
- Ge den vidare till max 5 andra bloggare du vill & länka till deras sidor.
- Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.
here it goes.

PRIIIS!!


Efter lite dålig respons på "Dagens ?" gör jag nu detta till en tävling!

Den som enligt dommaren (mig) haft de 3 mest fantasifulla och kreativa förslagen vinner ett HEMLIGT PRIS!

Lycka till!

lördag 7 februari 2009

"Dagens ? 1"

Några av er har redan fått någon enstaka fråga tidigare.

Poängen är att svara på:


Vad?

Vart?

Varför?


De bilder jag ger er är inte alltid självklara, det är inte ens säkert jag har svaret själv! MEN jag uppskattar människors kreativitet och vill nu se er gnugga fantasiknölarna!!


Snyggon!

Insåg när jag kollade syster Majas blogg att jag glömt informera om en mycket viktig händelse! Nu är det ju så att de flesta som läser här också spanar in hennes blogg, men för att säkerhetsställa informationen så drar jag det jag med!

Fredag den 20:e förvandlas vi från studerande, slitna småbarnsmammor till värsta rock´n roll-bruttorna! Vi ska SJÄLVKLART på The Kings - BACKYARD BABIES!!! Nog har ni väl köpt biljetter???? Annars är det bara att kasta sig iväg, KÖP, KÖP KÖP!! Hör av er till oss så vi kan ta en eller tre av den nu mer obligatoriska whiskey´n tillsammans och bli stans snyggaste snyggon! ;-)

fredag 6 februari 2009

Då så!

Då var det gjort!
Har pendlat mellan total insikt och värsta
självförnedrings-ångesten ett tag,
men nu har jag iaf anmält mig till HÖGSKOLEPROVET !!!
En bra start (ifall jag får bättre resultat än förra gången iaf)
om jag ska söka någon cool utbildning framöver.

Trångt eller Trängd?

Undrar om jag förirrar mig eller är på väg framåt?
Ja, man kan bli att fundera ibland. Läste just min väns blogg och HON! HON har minsann modiga mål OCH har klarat det första! Jag blir inspirerad, yr och avundsjuk.

Vart är jag egentligen på väg?
Jag vågar inte använda stora ord som PS**O**G även om jag är så sugen att det är sjukt! Lilla jag! Med massa barn, hus o skiftjobbande gubbe, dålig kropp och självdiciplin.

Jag håller ju fortfarande på med KÖRKORT!

Gårdagen.

Jag kör bil. Ja, inte just nu som ni förstår, men varje dag. På riktigt. Och det går hittills riktigt bra, iaf om man får tro min körskollärare och det borde man väl? I går flängd jag iaf runt på Klara, Viken, Herrhagen och Strand föra att avsluta på sjukhuset. Nej, jag krockade INTE, jag skulle på en undersökning.

Magnetröntgen. Det KUNDE varit roligare... Låg i en smaaal "tunnel" och jag är ju inte precis pinntunn... Vågade INTE titta när jag insåg att mittstrecket som gick i taket genom hela tunneln var ca 20cm från ansiktet.. Förhoppningsvis var detta så nära levande begravd jag någonsin kommer att komma!

torsdag 5 februari 2009

Utmaningen

Hittade det här i en annan blogg och stal det genast (hoppas det är ok Malin!).
Tycket det var lite kul och avslöjande ;-)

- öppna bildmappen

- öppna sjätte mappen i bildmappen

- publicera sjätte bilden i den mappen på din blogg


Här är min.

Lite märkligt med tanke på att jag nästan ALDRIG är med på kort... :-o

tisdag 3 februari 2009

Flower Power!

Min syster kom med familj, sång och VÅREN!! Min familj gav mig underbara "sammetsrosor", fast utan sammet då ;-)


Familjemedlemmar.

Billan
Jolin & Engla.




Väskan


Som jag råkat nämna har jag börjat brodera på en väska...

Igår insåg jag att jag aldrig kommer bli färdig med mitt projekt men jag vill fortfarande ha väskan, så idag började jag använda eländet fast den inte är klar.



måndag 2 februari 2009

Det va ja det.. ;-)


The Empress

Beauty, happiness, pleasure, success, luxury, dissipation.
The Empress is associated with Venus, the feminine planet, so it represents, beauty, charm, pleasure, luxury, and delight. You may be good at home decorating,
art or anything to do with making things beautiful.
The Empress is a creator, be it creation of life, of romance, of art or business.

While the Magician is the primal spark, the idea made real, and the High Priestess is the one who gives the idea a form, the Empress is the womb where it gestates and grows till it is ready to be born. This is why her symbol is Venus, goddess of beautiful things as well as love.

Even so, the Empress is more Demeter, goddess of abundance, then sensual Venus.

She is the giver of Earthly gifts, yet at the same time, she can, in anger withhold, as Demeter did when her daughter, Persephone, was kidnapped. In fury and grief, she kept the
Earth barren till her child was returned to her.

What Tarot Card are You?

Måndag..

Då har jag klarat ännu en körlektion utan att döda någon! Det ser jag som en bedrift med tanke på att jag varit toktrött hela dagen efter en hektisk morgon och för att inte tala på körerfarenheterna som i stort sett är obefintliga. I morse klev jag upp 05.45 bytte blöja på min, fixade välling till henne och sen körde vi upp farmorn. Hon fick ta över bebisen så jag han fixa till mig skapligt, väcka de två stora tjejerna, ta mig lite frukost, väcka näst yngsta med välling på sängen, tvätt o toabesök med henne sen kläder. Då var det bara att bre mackor till äldsta dottern, ta fram frukt och se till att de stora tog fram frukost, åt och borstade tänder. Hokus pokus så var klockan 07.10 och det var hög tid för ytterkläder på mig, de två små och farmorn som vänligen nog körde oss i morse. Till dagis o sen med bussen 07.35 in till stan för teori- och körlektiner...
Ja, min dag har rullat på kan man säga. Jag är dock nöjd över att allt gått enligt planerna och ska komma isäng TIDIGT ikväll eftersom detta kommer återupprepas varje dag denna vecka...

söndag 1 februari 2009

Jag undrar...

När kommer jag vinna massa pengar på lotteri?

Vad får en att smälta för sina barn och gå med på massa sattyg?

Varför har man nästan alltid tre ord i blogginläggens titel (jag har medvetet ansträngt mig för att låta bli!)?

Vad ska jag bli när jag blir stor?

Hur kan man ha gått ner i vikt när man ätit MASSOR en hel vecka?

Varför sover jag inte nu när jag har chansen?

Livets vägar äro outgrundliga... Ja, jag vet att mina funderingar just nu är ytliga, men de är mina iaf ;-)