tisdag 31 mars 2009

Kursstart och annat...

Nu är jag nyss hemkommen från KAU. Den nya kursen blir nog jätteintressant! "Krativitet i praktiken" heter kursen och belyser ämnet från ett psykologiskt förhållningssätt. Roliga människor verkar det vara också! Gott!

Vi har också lyckats sälja den gamla bilen idag, tack o lov! Pengarna behövs.

Det nya åkdonet ska lämnas in på onsdag eftersom den larmar något om bromsarna... Tro inte att jag blev nervös i går när jag for runt i stan och det började blinka och pipa i eländet! Vi får lånebil, hoppas det INTE blir en liten burk... Jag hoppas också att bilen fixas på dagen eftersom vi planerar en Likenästur i påsk! Skulle inte förvåna mig om saker fattas och vi får låna just en liten burk som inte familjen får plats i....

söndag 29 mars 2009

Statistik

Jag har suttit och kollat lite hur statistiken för olika utbildningar ser ut. Jag tror att det börjar bli läge att ta ett aktivt beslut och göra någonting bra med mitt liv. Efter förra aktiva beslutet när jag sa upp mig, har jag mest flutit runt på olika roliga kurser vilket säkert varit bra. Nu är det dock dags att "bli" någonting. Det hade varit lite lättare om jag hade trollat till mig högre HP igår, men men, vi får väl se hur det kan gå!

Var sak har sin tid och mening!

lördag 28 mars 2009

Skitprov!

Det tror jag bestämt!!

Blähh...

Jag skullen nappat på Monroe-tårt-grejjen istället....

fredag 27 mars 2009

Moget beslut.

Jag insåg ganska snabbt att väglaget idag inte är det bästa ens för den mest erfarne bilföraren, och dit hör INTE jag. Vi stannade således hemma från mässan. Det känns lite tråkigt eftersom jag inte hinner dit någon annan dag heller vad jag vet nu. I morgon skriver jag högskoleprovet hela dagen och på söndag ska Nemi på kalas mitt på dagen. Det skulle kanske gå att smita iväg själv en stund då...? Eventuellt...?

I dag nöjde jag mig med en liten tur till skolan. Vägarna var nästan borta i snön och det var inte många bilar som kört innan. Jag inser mina begränsningar och åker ingenstans om jag inte absolut måste...

Mässa

Sitter här i valet och kvalet...
I dag startar barnmässan, och jag hade tänkt ta med småtjejerna in på en förmiddagstur. Nu är det snöstorm och jag är inte HELT övertygad om att jag vill köra då med barnen i bilen... Har förvisso kört nästan alla mina körtimmar i dåligt väglag, men med en helt annan bil...
Jag får skjutsa de stora tjejerna först och fundera lite sen....
TYPISKT är det iaf!

onsdag 25 mars 2009

Snabb-test

man kan ju göra sådana där "snabbprov" på studera och nu har jag gjort ett. Jag tror de är bluff o båg!! Fick 1,7 på första och tror ABSOLUT INTE jag kommer hamna ens i närheten där!! Ni som sliter ert hår för HP, gör ni snabbvarianten eller?
Äh, jag gör nog fel...
De har nog gjort lyckoprov för att tagga oss krakar...

Trankväll & turné


I går kväll var det trankvällen!

Ni vet! Då när barnen får lägga sina mössor i öppna spisen. Om de går och lägger sig innan det blir mörkt värper tranan i mössan, om inte så får man ljus under kudden i stället! Nu har vi förvisso styrt om lite, barnen måste inte lagt sig innan det blir mörkt, men de måste lägga sig UTAN TJAT och vara EXTRA duktiga! Sen har vi ju inte heller någon öppen spis så barnen får knyta upp sina mössor på dörrhandtaget till sitt rum. Här värpte tranan kinderägg vilket var mycket uppskattat till frukost!


I dag har jag gjort min premiär-nöjes-turné! Jag tog med Lo och drog till skattkärr och min kära syster o hennes man på kaffe. Gott!!

tisdag 24 mars 2009

Tro inte...

.. att solen har gått ner!
Nej nej nej, i går tog jag premiärtur med vår INTE lilla bil. Åkte till Ilanda och uträttade några ärenden. när jag klev in på affären där dök en insikt upp. Det var första gången NÅGONSIN jag var där själv!!!
I dag tog jag bilen in till sjukhuset när jag skulle till ortopeden och insåg att jag sparade säkert 2 timmar i restid!! Fantastiskt rent utav! Sen kan man väl säga att jag ser fram emot min första "nöjestur" utan "jag måste". Förövrigt hade bilen krypt något under natten.

På torsdag fyller Lo 1år. Vart tog tiden vägen egentligen?

måndag 23 mars 2009

Höghuset var ett korthus...

Ja, säg den lycka som varar...

Dagen började med ett lyckorus som nu lagt sig ordentligt.
Ja, jag klarade uppkörningen och har nu körkort - HURRA!!! Dessvärre var min man på stormöte på jobbet och är varslad från och med idag.. Alltså arbestlös om 2 månader. Det ger en BETYDLIG inkomstsänkning, trygghetsförsäkringen på nya bilen gäller inte bla bla bla...

Självklart får det lösa sig, men det kommer bli tufft framöver... Viss sordi på stämningen kan man väl säga.

söndag 22 mars 2009

Hawaiifest..


Ja, bilderna blir aldrig så många och bra som man tänkt sig när man fixar med partyn.. Dottern är iaf mycket nöjd och det är väl huvudsaken!

Här kommer iaf några:-)
My & Ebba sjunger för sina gäster!
Godisstrutar till alla barnen, självklart hempysslade!


Hawaiibruttan Carola står vid serveringen/DJ-hörnan.


Nog visste ni väl att det finns popcorn-träd på Hawaii?


Thanks heaven..

... for little girls!

Önskningar..

Har sett att många önskar sig saker på sina bloggar.
Undrar om man har större chans att
få sina önskningar uppfyllda då..?
Måste testa!!

Jag önskar mig en...

DIMFONTÄN till trädgården!


och ett vattenspel!!


Nå, jag kanske inte får mina önskningar uppfyllda, men jag blir inspirerad av andras önskningar och kan såklart inte låta bli att hänga på!

lördag 21 mars 2009

HAWAIIDISCO!!

Japp! Nu har jag packat bilen med allt från parasoll, godisstrutar, bakelser, träd till julgransfot, satt på mig den blommiga stassen så nu ger vi oss snart av för att börja dekorera!

Bilduppdatering kommer ;-)

fredag 20 mars 2009

Facebook igen!

Här var ju den jag skulle ge er för några veckor sen!

Trolleri!

Kunde bara inte låta bli att delge er detta! JAG imponeras iaf!
Om någon av er vet hur han gör, BERÄTTA INTE!!!
Jag gillar att leva i viss villfarelse...

Tattoo..

Enligt en "mycket seriös" quiz på fb är det den här tatueringen jag borde ha!



Like!

torsdag 19 mars 2009

Inga dåliga gatumålningar!

Eller vad säger ni??



vill absolut ha en egen här på uppfarten!


Förra priset..

Glömde ju meddela vad "hemliga priset" i förra tävlingen blev!


Så här såg det iaf ut, helt enlgt temat.


Liten bok med tips och huskurer vid förkylning, rabarber- och vaniljte, halstabletter och lite sött till själen ;-)

Nu drar det ihop sig inför nästa tävling så se nu till att inte MISSA några element är ni söta! Maja kan ju inte få vinna VARJE gång! ;-)


Dagens citat

Dottern:
"När man haaj vajit på affäjen ellej toan DÅ måste man tvätta händejna noga. Och näj man har klappat maskaj."

Kloka ord från ett klokt barn!

Samma kloka barn har för övrigt på förmiddagen ätit "Fönekojv, Fitti-Jutti och mugg"!!

Knäck den om ni kan :-)
Barnet har väldigt få "felsägningar" såvida man inte räkar "R" (och det gör man ju inte såklart), men idag har de flesta dykt upp redan :-)

onsdag 18 mars 2009

Bla bla bla...

Nu så är jag delgiven virus. Merci! Ja, om man visste att resten av familjen slapp så skulle jag gladerligen ta det, men nu är det ju ganska uppenbart att inte det fungerar så eftersom 2 barn redan är sjuka..
Lilla Lo fick läkartid i går em och vi satt på vc i dryga 2 timmar. Virus men bricanyl utskrivet och jag har fått "lov" av Dr att testa storasysters astmamedicin om hon blir sämre. Jag fick också med kortisontabletter om hon behöver en snabb behandling. Skönt, då slipper vi förmodligen nattliga akutenbesök iaf!

Nu har jag varit till skolan och hämtat läxböcker till stora tjejen och börjat fixa med näst äldsta dotterns disco hon har på lördag. Hawaiitema.... TJOHOOO!!
Sen ska jag in till stan och köra en sväng, får nog ta en avsvällande tablett så jag inte ser ut som om jag fått en allergichock!

Vart köper man för övrigt vanliga vita T-shirts? Mysan ska ha med till scouterna och jag blir GALEN snart! De flesta är så förbannat tighta och det är inte riktigt snällt mot min lilla My... Tips mottages tacksamt!

Sist men inte minst måste jag bara spåna om den högaktuella melodifestivalfinalen. Att ryssarna är upprörda är ju inte så konstigt, JAG blev förbannad! Vilket helt respektlöst "humor"nummer.. Jisses... Jag skämdes över att vara svensk i den stunden...
Vad hände? Jag kan inte annat än hoppas att nästa års festival planeras av någon som har lite mer allmän och vidare humor, någon som kanske till och med lyssnar på de många svenskarna som protesterat i år och som framförallt visar andra respekt! Det är ok att håna sig själv, men att tro att ett annat land skulle se sammanhanget med "humorgruppens" tidigare framträdanden som byggts på fördommar och ironi känns som att de tror att de är universella! Jag är inte ett TV-freak. Jag är heller inte HEELT ute, men jag har aldrig sett ett nummer jag personligen gillat.
Jag grämer mig när jag jämför med förra årets underbara Björn Gustavsson...

tisdag 17 mars 2009

Dagens eskapader (hittills)

Min mini är inget pigg... Hon snorar och hostar och väser som en liten vattenkokare. I dag har hon feber också så det blir nog ett telsamtal till vc senare eftersom det är typ 3:e vändan med jobbig hosta och väsande utandning. Man lär av erfarenheterna och jag var mycket nära att självmedicinera henne i går kväll...

I dag trodde jag att jag skulle på läkarbesök på smärtkliniken. Gubben körde mig dit och gjorde mig sällskap i väntrummet. När sen de kom och hämtade mig tog de med min gubbe också! Det var visst någon typ av avstämningsmöte med hela teamet! Nå, de berättade knappast något jag inte redan visste, och jag börjar på smärthanteringskurs nu den 1a april! Det blir nog bra tror jag.

Nu ska jag kolla upp lite inför föräldramötet i kväll och kolla hur jag får Mysan till scouterna!

Tjing!

måndag 16 mars 2009

jag VEET...

..att jag verkat dryg ett par gånger nu, men hög på livet och med DEN utflykten framför mig kunde jag inte annat!
Nu är jag tillbaka i verkligheten igen, efter en fullkomligen FANTASTISK helg i himmelska huset! Vi har varit lediga, på riktigt! Helt fantastiskt och underbart! Nu är jag hemma, och det är gott att utvilad (mentalt iaf) få ta tag i vardagen och allt som ska pysslas ihop. Barnen är glada, jag och gubben också. Nu ska jag snart in till stan för en liten körning och sen är det bara att bita tag i loppis, disco, föräldramöten, övningskörningar och lite annat smått och gott denna vecka. Förresten, loppisen blr på fm den 4 april (jaa, jag vet att min guddotter fyller år samma dag!! Jag får pussla!!) för er som vill skriva upp i almanackan! ;-)

fredag 13 mars 2009

Visst är det bra...

... att jag är så ödmjuk? ;-)

Nej, ärligt talat gick jag till teoriprovet med en viss skeptisk magkänsla. Hade läst någonstans om hur många procent som klarade provet första gången och då insåg jag snabbt att det inte var självklart på något vis att man skulle fixa det. Nu gjorde jag förvisso det, men det har inte skett gratis på något vis. Jag har pluggat, så mycket jag någonsin har kunnat faktiskt! Tror att om jag hade lagt ner MER tid så hade min familj kommit riktigt i kläm, nu har de bara fått anpassa sig lite de också :-) Men för en gång skull har jag inte skjutit läsandet framför mig utan tog tjuren vid hornen redan från start. Gott med lite resultat då!

Nu håller jag på att pack! Ja, jag och två tjejer drar iväg på rekreationshelg, gud ska veta vad jag behöver det nu!! Lite vuxet sällsklap, färg, penslar, barnledigt, ren luft, god mat, vin, bastu, relax, ja ni förstår konceptet.. Jisses..
Jag kommer hem på söndag som en ny människa!

Ni som inte kan/får följa med, håll till godo! Er helg har säkert något gott att komma med!

kram på er!

torsdag 12 mars 2009

Tjohooo!

FY F*N va bra jag är!! Det är ju inte KLOKT!!!
Ja, jag har klarat teorin ;-)

onsdag 11 mars 2009

Ähh...

...jag gnäller här i alla fall!
Tonåringen trotsar o testar, den förpubertala likaså, 3-åringen, ja ni hör ju vilken ålder hon är i och den underlättas inte av hon börjat hosta som en galning igen och bebisen ja... den vilda.... Sömnbrist, huvudvärk och ryggont. Värk i muskler och händer... Bla bla bla... teoriprov som borde pluggats på, ca 6-7 böcker efter i kursen....

SÅ! NU är jag färdig! ;-)

Eftersom...

... jag inte har något vettigt att skriva om utan bara gnäll så får den här istället ;-)

Vad ser ni?

tisdag 10 mars 2009

För att återgå till riktiga problem.

Följande har jag kopierat från reflections blogg.

"Detta hade Jonas Gardell läst i en tidning och han uppmanar alla att kopiera inlägget och göra något åt det, d v s skriva till katolska kyrkan.
En ruskig historia.

ABORTFALL NÅR VATIKANEN
En nioårig brasiliansk flickas abort har nu nått den romersk-katolska kyrkans centrum. En kardinal i Vatikanen försvarar kyrkans bannlysning av flickans mor och läkarna som beslutade om aborten. Den nioåriga flickan blev efter att ha våldtagits av sin styvfar gravid med tvillingar. Läkarna bedömde att den späda flickkroppen inte skulle klara av att bära de bägge fostren och beslutade om abort. Flickans mor gav sitt godkännande, och ingreppet genomfördes i onsdags. Styvfadern som våldtog flickan har fått kyrkans förlåtelse och riskerar inte bannlysning.

Först står man mållös inför ondskan fräckhet, hur den kan klä sig i prästskrud, hur den kan uttala sig i Guds namn, hur den öppet kan spotta på allt vad Jesus faktiskt stod för. Men sedan måste man förstå att man inte har rätt att stå mållös. Man måste göra något.
Katolska kyrkans biskop i Stockholm heter Anders Arborelius.Telefon: 08-462 66 00
Adress: Katolska Biskopsämbetet Götgatan 68 Box 4114 102 62 Stockholm.
Ring och skriv och ställ dem mot väggen! Det ska jag göra!
Länka gärna till det här inlägget eller kopiera det till era egna bloggar!
GUD ÄR KÄRLEK! VAR INTE RÄDD! "

Huvudvärk, kladdkakemuffins och ångest!

Ja, de tre orden sammanfattar min förmiddag. Jag har just insett att jag skriver ett teoriprov om 2, jag repeterar, TVÅ dagar!! Har i stort sett INGEN studietid... självklart tar gubben barnen när han kommit hem, men de har läxor där endast jag är godkänd som aktiv kontrollant på flertalet, alla vill ha mat, någon behöver duscha, en annan är avundsjuk och vill ha ALL uppmärksamhet och sist och minst en VILD bebis som har ett tempo som är helt UNDERBART meeen som man knappt hinner med! Sen hjälper det ju inte till att vi bor 6 personer i 4 rum & kök...
Förmiddagarna går åt till vildbacillen och det måste de få gör känner jag. Hon får annars ingen "egentid" där någon ägnar sig åt bara henne. Den tiden är jätteviktig! Och inte ens om man skulle vilja så har man en chans att göra annat än MYCKET korta insatser i hemmet = absolut inga studier. Jo, hon sover middag, 2 gånger just nu till och med! En knapp timme åt gången.
Huvudvärken? Ja, den är intensiv i dag. Vet inte om det beror på att jag inte fick mitt morgonkaffe i tid. Hann helt enkelt inte med.
Vi bakade kladdkakemuffins att trösta oss med, jag och Lo. Det hjälpte lite.

Nu får ni inte tro att jag är missnöjd! Å nej! Jag har ett snudd på ett perfekt liv, på riktigt! Hade inte bytt ut någonting, förutom möjligtvis någon enstaka dysfunktionell kroppsdel då möjligtvis.

Gnäll, gnäll gnäll.... ;o)

måndag 9 mars 2009

Tjoohoo!

Nu så var halkbanan avklarad! Jag är faktiskt egentligen lite besviken... ALLA har tjatat om hur FANTASTISKT roligt det är, och visst. Kul. Men inte mer än så. Jag hade förväntat mig att få spinna loss MYCKET mer!! Jo, jag har sladdat, kört över koner, kört runt koner och grejjat i två timmar med och utan ABS och anti-spinn system, men jag vill ha MEER! Ähh, jag får väl vara glad. Jag körde iaf inte utav vägen!
Nu är det "bara" att plugga hysteriskt inför teoriprovet, det närmar sig!

Sen är vi kaninvakt i en vecka. Mysans klasskompis familj är borta och vi fixar med post och kaniner. Det är lite mysigt, men roligare på sommaren. Nu får man skynda mer eftersom det faktiskt blir mörkt, kallt och eländigt.

Sist men inte minst tänker jag sno en rubrik från min vän Mamasnest som hon ibland använder. Ilandsproblem. Jag stötte absolut på ett på bussen hem idag.
Bussen var fullpackad med folk och framför mig satt två killar varav den inre killen och hade stooora bekymmer med ELEMENTET! Han blev ju bara SÅÅÅ varma om fötterna! ATT dom inte kunde komma på ett bättre sätt att värma upp bussen, detta var ju FÖRJÄVLIGT!
Jag kom att tänka på min näst äldsta tjej som led av samma problem fast på tågen en gång.
Citat " MAMMA! Det är för VAAARMT! Mina tår blir alldeles slingriga!!

lördag 7 mars 2009

Gympa!

Här får ni något att träna på,
vad föreställer bilden?

Tankar runt tävlingarna..

Ja jösses... Jag har skrattat hejdlöst åt era funderingar och spekulationer! TACK! Det är absolut värt att göra dessa små spektakel-tävlingar, de förhöjer min vardag massor!
Sen måste jag säga att jag imponeras utav er fantasi och inser att jag till nästa tillfälle måste komma på något svårare!

Jag hoppas verkligen ni hänger på nästa gång också, och om någon annan mot förmodan skulle glutta in så är såklart ALLA välkomna att delta!

Tävlingen är AVSLUTAD!


Här får ni svaren!
Jag måste säga att ni imponerat denna gång!! Här på bild nr 1 är mycket riktigt fyra flaskor nässpray!



På bild nr 2 har vi 3 vilktiga nämnare - citronmeliss, teblandning och ingefära! Citronmeliss används i te och är bra mot bla feber, ingefärar i te lindrar gott i halsen!
På bild nr 3 har vi mycket riktigt 4 SUPPAR IPREN! De ligger i en BOK, och inte vilken bok som helst, utan "Arthur får vattenkoppor".
Summa kardemumma: Alla bilder är mycket aktuella i dessa VIRUS-tider! Den gemensamme nämnaren för bilderna är alltså VIRUS!
Det har varit många muntra gissningar som förhöjt min vardag, jag hoppas ni fortsätter vid nästa tävling!
Det finns bara en vinnare i denna tävling, och dommaren motiverar:
"Med en häpnandsväckande precition har vinnaren tolkat bilderna, dock efter en viss imitation vid fråga 1. I de övriga frågorna är detaljbeskrivningen mycket bra. Vinnarens kunskap i lyrik premieras och det är denna gång ingen tvekan om vem som tar hem priset! GRATTIS MAJA!!!".
Ps: Mimmi, du är diskvalificerad!
Ps igen: Tvärslå, du är också diskvalificerad!

fredag 6 mars 2009

Nu så!

Nu börjas saker falla på plats! Bilen finns hemma med nya, dubbade vinterdäck på lättmetallfälg :-) Fälgen blev en liten bonus eftersom de klantat sig någonstans, skiter faktiskt i vart. Som det brukar va, så skyller alla på varandra.
Nå, Mysan är hos en kompis och pysslar inför discot de ska ha om 2v, Jollan har en kompis från kristinehamn här som stannar tills i morgon. De sitter och "ser" på let´s dance med MASSOR av märkliga ljudeffekter! De två små sover sött och jag funderar på en liten whiskey. Får man ta en sådan när man har andras barn kvar över natten? Hmm, tja... det frågade ju aldrig och jag ska inte bli full, jag LOVAR! ;-) Jag har bokat om en tandläkartid, bokat lokal för 6:ornas loppis och räknat på skolresekassan. Jag har INTE studerat som jag borde, men tar och ställer upp staffliet en stund nu istället! Vill bli klar med parodi-protesten nu!

Tävling del 3!!

Då så var vi framme vid sista bilden!!

I morgon kl 11.00 avgörs tävlingen så skynda, skynda!


Lycka till!!


Förmiddagskaffe!

I dag på förmiddagen ringde jag upp min kära grannfru för att få lite sällskap till kaffet. Det dröjde en stund innan hon svarade och när hon väl gjorde det lät hon lite ansträngd. Jag frågade försiktigt om hon sov, klockan var ju ändå inte så mycket, men nej, hon låg på SPIKMATTAN och när man sätter upp sig för att svara i telefon kan man få ooont!
Hon kom på kaffe, ganska prickig baktill ;-)

torsdag 5 mars 2009

Inget är bara enkelt...

Nu står nya bilen på gården .... med sommardäck! Och ett hål i plasten fram... grrr...

Ja, det var så att det satt en ramp med extraljus på, men de var trasiga. Om de inte gick att laga kom vi överrens om att de skulle ta bort rampen när de fixade lite annat pyssel på bilen (olja, filter o dyl). Hmmm, när mannen kom in för att hämta bilen idag så var rampen borttagen men det var ett stort HÅL där den suttit! Ja, de fick beställa nytt till oss.
Vinterdäck ingick inte, men den vänlige bilskojjaren ringde över till däckgubben och fixade en bra deal på dubbade på fälg.
I dag när mannen skulle hämta däcken fanns inga sådana beställda till oss! Den vänlige skojjaren hade bara begärt prisuppgift och sen glömt/missat att beställa till oss... Enligt däckfirman... Självklart hävdar den vänlige skojjaren att han beställt däcken, men pratat med en ANNAN snubbe på... ja ni förstår... SÅ nu har vi fin bil som vi inte kan/får åka med!
Den vänlige skojjaren erbjöd oss dock en lånebil tills de fixat fram vinterdäcken - en SKODA FABIA!!! MMOOOAAAHHAAAHAAA!!! Vi är typ dubbelt så många i vår familj som får plats i den bilen!! Nu har den vänlige skojjaren iaf lovat att fixa däck tills i morgon, hur han nu ska fixa det med tanke på att det inte ens fanns några fälgar till vår bil inne...

Näe, nu ska jag fixa lite innan jag ska på skolresemöte. Jag har typ... ehhh.... JAG MÅSTE GÅ!

Tävling, del 2!

Då var det dax för bild nummer 2,

Lycka till!!


Solen Lo!!

Var bara tvungen att ge er den här bilden!

Min lilla sol Lovis som inte låter mig få långtråkigt direkt... ;-)

onsdag 4 mars 2009

Nu startar tävling nr 2!! Del 1.

Nu startar tävling nr 2!!!!

Alla ni som har längtat (ni kan väl åtminstone låtsas ;-)) och vill delta, läs NOGA reglerna som följer!!


* Förklara vad bilden föreställer! OBS! Alla bilder måste beskrivas!


*kom på bildernas gemensamma nämnare!


3 bilder + eventuellt en bonusbild kommer visas de närmaste dagarna.

Den som beskrivit ALLA bilderna till dommarens belåtenhet samt kommit på den gemensamme nämnaren vinner det HEMLIGA PRISET!!

TJOO HOO!!


Här kommer första bilden, Lycka till!



Ett, två! Ett, två!

Vad ser ni i bilden?? Å MAJA! Du får INTE svara! ,-)



Ta dig i kragen!

Ja, jag pratar med mig själv... Jag är helt ofocuserad och gör ingenting nyttigt!! Läxböckerna ligger i travar och inte är det någon som läser någon inte! Lo har på sin höjd gnagt lite på omslaget till ett par.... Och teorin sen! Ja, visst, jag har mina prickar , men visst vore det klokt att UNDERHÅLLA kunskapen också? I alla fall tills jag skrivit provet! Nej, jag klipper ut till min inspirationsbok, tvättar och hänger kläder, kör diskmaskinen och sitter som en hök över Lo när hon far runt. Ja, hon har på 3 dagar lyckats:

* Välta med gåstolen
* Klättra över en ihopfälld vagn och landa på pannan
* Fastna med huvudet och en arm i den ihopfällda vagnen
* Fastna med en arm i farmors stol
* Ställa sig raklång i matstolen, inte EN gång...

Det var bara ett smakprov... Men så kommer såklart de där STUNDERNA!
I dag till exempel, när hon vakat efter middagsvilan, hör jag henne jollra lite förnöjt för att sen ropa "MAMMA" högt och tydligt tills jag dök upp!
Behöver jag säga att det inte dröjde så värst länge...?

Facebook

tisdag 3 mars 2009

Hur många F i texten??

FINISHED FILES ARE THE RE
SULT OF YEARS OF SCIENTI
FIC STUDY COMBINED WITH
THE EXPERIENCE OF YEARS...

Coolt.. ;-)

Olny srmat poelpe can raed tihs. I cdnuolt blveiee taht I cluod aulaclty uesdnatnrd waht I was rdanieg. The phaonmneal pweor of the hmuan mnid, aoccdrnig to a rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it deosn't mttaer in waht oredr the ltteers in a wrod are, the olny iprmoatnt tihng is taht the frist and lsat ltteer be in the rghit pclae. The rset can be a taotl mses and you can sitll raed it wouthit a porbelm.. Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe. Amzanig huh? yaeh and I awlyas tghuhot slpeling was ipmorantt!

Hmm, lite mer rygginfo..

Det är så att innersta kärnan av nerven är skadad vilket ger en bestående skada som inte går att "reparera". Det de eventuellt kan operera är diskbråcket, men det är inte alls säkert. De opererar inte om det inte är absolut nödvändigt eftersom op visat sig ha oönskade effekter efter en tid. Hur som helst är det inte på långa vägar klart att jag ska opereras utan jag ska till ortoped och disskutera det. Men OM jag opereras så blir jag eventuellt bättre ifrån ryggvärken, iaf en tid.

Ja ja... Vi får väl se vad som händer och sker.

Kram på er!

måndag 2 mars 2009

Märklig dag.. (regelbrott)

Var till smärtkliniken idag och fick svar på magnetröntgen. Jag vet inte om jag kanske borde låtit bli.... Det var inte precis upplyftande iaf. Min delförlamning och nervvärk beror inte på felstick trots allt. Jag har ett illa diskbråck som "tryckt sönder" nervroten, Jag har också 3 andra diskar i ländryggen som har alldeles för lite vätska och som alltså inte är i bra skick, två utav dem är buktande. Jag har fått remiss till ortopeden för att diskutera op.... Den något sånär positiva nyheten är alltså att iaf en disk fortfarande är bra och att jag tillhör de 10% av befolkningen vars ryggmärg slutar vid sista bröstkotan istället för vid första ländryggskotan! Inte nog med det, sista bröstkotans revben existerar knappt så man kan låtsas att jag har 6 ländryggskotor och DÅ har jag 2 bra diskar!!

Ps: regelbrottet är sjukdomsbabblet...

lite till..

Bjussar på lite mer gympa innan jag drar in till stan och smärtkliniken!

söndag 1 mars 2009

I dag...

... har jag inte så mycket att berätta.

Vi hade tänkt åka till leklandet, men plötsligt drabbades jag av intensiv neurotisk bacillskräck (efter att ha hört rykten om vinterkräksjuka i samma mening som leklandet) och mutade barnen med inträdespengen och Toy´s istället. Det gick nästan. 3åringen ville hellre till... IKEA!! Sagt och gjort, jag och N åkte till IKEA och gubben fick ta de andra 3 till Toy´s. Mysigt som bara den faktiskt!

Ni får lite mer hjärngympa istället för mer babbel från mig ;-) I morgon däremot kommer ni få skulle jag tro!!






Boktips!

Har just läst "Mamma, är det där ett djur eller en människa?" skriven av Hilde De Clercq.

Det är Hilde som berättar om livet, frågorna och lösningar hon kommit på i livet med sin son Thomas som har autism. En lättläst bok som förklarar en del av de problem en person med autism och de i dennes omgivning stöter på i vanliga livet.


Rekomenderas!!