fredag 29 maj 2009

snaaart helg!!






Igår rusade dagen förbi som skenande ko! Morgonen vigdes åt att få igång kroppen, köra till skola och dagis och skriva lite (ALLDELES för lite) på tentan. Iväg och handla, packa picknickkorgen och till dagis på UUUNDERBAR sommarfest! Barnen sjöng och regnet stod som spö i backen. vi fick tack o lov hållas inomhus med våra filtar! Nemi var modig och sjöng solo, eller iaf nästan! Bara en liten kompis med sig (dom är inte så stora på småbarnsavd...)! Mamman alldeles tårögd!
Sen hem, packa upp och iväg till stan och göra vännian sällskap. Hon har legat på sjukhus med sonen sen i söndags och jag tror man håller sig för skratt av att vara där ensam i den situationen.
På väg hem gjorde jag något jag inte trott mig om, jag TUTADE på galna trafikanter! Inte en, utan TVÅ gånger!! Jisses... Första vändan kom två långtradare med släp och vägrade släppa på mig på motorvägen när jag var på påfarten!! Jag kunde ju inte precis stanna, så när jag insåg att inte heller lastbil nr 2 tänkte släppa in mig fast påfarten var i stort sett slut och jag hade bilar bakom mig, ja då TUUUUTade jag! Arg som ett bi.....
Hoppade in på bergvik och köpte upp deras lager av det enda brödet äldsta dottern nu äter (och som inte finns alls i Kil...).

Förresten MAJA!! De har en JÄTTESÖT servis där på rea som ni kanske skulle haft! Köpte assietter igår för 7 kr /st som jag ska dekorera med ljus o grejjer till lärarna.

På väg hem från bergvik hamnade jag som vanligt i bilkö bakom en av de få som kör 75 på 90-väg... La mig snyggt i ytterfilen, körde om en och två bilar. När jag kom fram till tredje blinkade galningen och kastade sig ut PRECIS framför mig!!! Det handlade om kanske ett par decimeter och fru Svensson TUUUUTade igen.....

I dag rullar det på igen. Mannen fick köra dotter 1 på prao i Skattkärr (min kropp fixar inte bilkörning än..), blommor ska planteras om, tenta ska skrivas, vi ska till flygplatsen och lyssna på dotter 2 som spelar med blåsinstrumentklassen, dotter 1 ska hämtas i Skattkärr igen, teater ska skrivas (detaljer kommer efter helgen), träd ska sågas, tvätt ska tvättas och väska packas inför dotter 1:s resa till vännen i Kristinehamn i morgon fm(?). Ja, det rullar på, men mest med vardagliga saker idag.

Det är LUUUGNT!

Jag tar det jag har och gör det jag kan - och jag gör det förbannat bra!!


Jag lägger i nästa växel och ÖKAR!!!

onsdag 27 maj 2009

Jag slipper!!!

Jag är nu helt förskonad från allt som kunde ens jämföras med långtråkigt!

I går ägnade jag förmiddagen till tentaskrivning och på eftermiddagen var jag till stan och panikshoppade till en kompis som ligger inne på sjukhuset med sin son. Kvällen handlade om barn -dusch, bad, hårborstningar osv...

Idag körde jag in mannen på utbildningsintervju sen letade jag och Lovis BRA sommarhatt/mössa.... INTE lätt! Hämtade upp gubben, körde hem, hämtade Nemi på dagis, fixade mellis, handlade och nu ska vi förbereda inför grillfest med Mysans klass i kväll. Hamburgare beställt.

I morgon leker jag privatchaufför till stan med Mysans klass, skriver mer på tentan, NEJ just ja, det är sommarfest/picknick på Nemis dagis först ja! Då måste jag handla.... Ähh, det är i morgon! Nu får jag foksera på att försteka hamburgarna och hacka upp lite sallad.


Det är LUUUUGNT!

Det är grönt ljus!

måndag 25 maj 2009

Parken i sommar


Slår ett slag för vår fantastiskt vackra folkpark och hoppas vi ses där i sommar!

Ett nattdopp på vägen hem vid vackra,

lummiga kvarndammen är inte helt ovanligt.


Snabbis.

Ja, här kommer en alldeles för snabb sammanfattning av helgens bravurer!

Lördagen startade i solsken och bilen packades med loppispryttlar. Iväg till Lottagården där kära syster vaktade plats. Upp med alla grejjer och sen satt vi där i solen och gassade - underbart! Att sedan försäljningen gick bra gjorde heller ingenting!
Efter loppisen var det bara hem och svida om och in till stan för att ÄNTLIGEN få till den sedan länge planerade ölen med mamasnest. Till saken hör att efter 5 timmar i solen hade jag antagit en något intensivare hudfärg än tidigare (att skinnet också krympt misstänksamt behöver inte nämnas här). Jag hoppade in på lämlig butik och överföll närmaste biträde -HJÄLP MIG!!! sa jag med bestämd stämma och intensiv(galen?) blick, jag var nämligen redan pinsamt sen till min vännina som satt hemma med trött, nyss hemkommen make och hungriga barn och väntade på mig. Expiditen tappade all färg bakom sin foundation och undrade lite förskräckt vad jag tänkt mig. -Någon jag helst kan använda igen och som inte ramlar av mig i delar under kvällen, svarade jag. -Du kanske skulle behöva något kylande..... fortsatte den stackaren försynd och studerade mitt självlysande skinn. Efter att ha mött min blick ändrad hon sig snabbt och föreslog en lagom foundation som vi till och med provade på plats. Tack!

När jag väl stormade in hos min vännina satt hela familjen runt bordet, tack och LOV hade de börjat så smått utan mig! Jag tränge mig in på den lediga platsen (i solen ;o) ) och högg in på mitt livs första sushi! (stavas det så?) Gott och kul med nytt!
Efter några öl och en vinflaska tog vi bussen mot stan och nya äventyr. Vi insåg att vi inte behöver visa leg där det är 23årsgräns. Vi insåg också att det var helt ok! Vi tog en Black and Tan på en irländsk pub och sen gick vi vidare till ett ställe där vi sänkte meddelåldern betydligt.

Kvällen var mycket trevlig och nästa gång får vi se om vi har pengar kvar till taxi hem! :o)

fredag 22 maj 2009

Ego.

Jag har inte berättat vad jag gjorde igår. Jag fick möjligheten att komma hem till en vännina och lyxa mig ORDENTLIGT! Hon gjorde en ansiktsbehandling och färgade fransar och bryn på mig!!! Bara ni som känner mig på riktigt vet att detta innebär en lyx långt utöver det vanliga för mig!!

TUSEN TACK Solly Mandén!!

Snart sommar!

Sommaren närmar sig och här hemma
i vår vildvuxna trädgård syns det bland annat på:
Liljekonvaljerna som knoppar!


Alla de solrosfrön som grott bland liljekonvaljerna,
där fåglarna matas på vintern!

Syrénen som strax står i blom!

Jordgubbsbebisarna som kommit redan!!

HURRA!!!!



O´boy! Vilket vackert väder!!


Ja, det går 3-åringen och sjunger glatt hela tiden.
Det är ganska svårt att bli grinig av regnet då!


Lovis feber har vänt idag. Hon har till och med ätit lite, så jag hoppas att det vänt för den här gången. Så här såg hon ut i går kväll/natt när jag skulle fota hur sjuk hon var....


Kommer jag någonsin få ett "vanligt" kort taget av detta barn igen..?
Hon tystande iaf från den eviga klagan och sken upp i sin flirt!

I morgon ska jag ÄNTLIGEN få ta några öl med min vän Mamasnest. Detta har vi väntat på i MÅNGA veckor, och nu JÄKLAR om det inte skulle bli av!!

onsdag 20 maj 2009

Så var det dax igen...

I dag var jag på Mysans utvecklingssamtal. Hon är en riktig stjärna som det går så bra, så bra för!! *Stolt mamma*

Vi planerade en familjetripp till stan i eftermiddag, det gick inte riktigt som planerat. Lilla Lo som varit snuvig och hostig i snart 1½vecka fick i em feber, 39,2 och fick stanna hemma med pappa. Det innebar att jag, en utsliten, muskelöm och hormonell mamma, fick äran att ta med 3 shoppingtörstiga barn till Bervik själv. Nu har ju iaf den äldsta redan spräckt sin klädbudget, men en väska, ett viktigt hårband och några vänner-armband var hon ju bara TVUUUNGEN att få köpa!!! Sen gick hela hennes sparkapital till nya pokemónkort. Näst äldsta dottern harde inte, och har fortfarande inte, hittat DET hon ska ha på sig på skolavslutningen. Kommentarer som "Men! Det är inte min STIIIL" är inte ovanliga. Dotter nr 3 har hittat sina kläder iaf! Hon har köpt en klänning hon blev förälskad i, ett par jeans (ifall det blir kallt när hon ska va snygg), en SÅÅÅ fin ROOOOSA T-shirt och coolaste jeansjackan, om hon får beskriva själv.

Nu ska jag kurera ledsen sjuk bebis IGEN! fy... Hoppas det vänder FORT den här gången....

Förresten, hörde ni åskan förut!!??

Dagens start.


I dag måste jag grejja klart med något! Vet bara inte riktigt vart jag ska lägga energin och nu har snart dagen gått! I eftermiddag ska jag iväg och köpa skolavslutningskläder med Mysan och Nemi och alla tjejerna behöver nya skor... Misstänker att eftermiddagen är borta ur planeringen. Men FÖRST ska jag bara hänga tvätten, vattna sådden, göra mig relativt anständig och gå på ett utvecklingssamtal.


Hörde förresten med ett halvt öra på radion och de pratade om risk för åska!! HURRA!!!


tisdag 19 maj 2009

Fina ord.

Jag tror jag ska skriva något viktigt på väggen. Jag vill ha en positiv påminnelse ibland utan att behöva söka upp den. Jag tror det ska stå ungefär:

Jag tar det jag har, och gör vad jag kan.

Det hela handlar ju om att lära sig vara nöjd med prestationen...

måndag 18 maj 2009

Sliten & lite besviken.

Har väl ingen direkt och precis anledning, men ändå.
kroppen betalar ganska dyrt för min utflykt igår. Kunde nästan inte köra bilen till stan idag, men det är ok. Acceptans kallas det visst. Det har jag minsann lärt mig på kurs!

På tal om kurs så var det sista gången på smärthanteringskursen idag. Lite snopet känns det. Jag känner att jag tenderat att analysera saker omkring mig mer än att lära mig. Jag har också kännt ett visst behov av att vara "medlare", eller "vinklare" rättare sagt. som när försäkringskassa-tanten kom. Jag måste ju medge att det va modigt av henne att komma, hon kunde ju nästan lika gärna blivit korsfäst! Tänk er att komma själv från försäkringskassan och möta 8 sjuka kvinnor varav 6-7 av dem just nu har med försäkringskassan att göra (jag är undantaget..) och några av dem står snart helt utan försäkring och sjukpenning...

Jag har bestämt att jag ska göra listor. Här börjar min

"Jag vill inte jobba som -lista"

Jag vill inte arbeta på försäkringskassan.

lördag 16 maj 2009

Förtjänst eller förlust??

I dag har jag varit till Högboda på bakluckemarknad. Åkte dit på en blixtvisit eftersom dagen var/är full av måsten och tider att passa. Tänkte kanske nästa helg dra iväg och försöka bli av med lite bråte, så jag sökte inspiration. Mmm, det fick jag, men det KOSTAR!! Jag planerade inga inköp men räknar med att handla iaf för ca 50 spänn. Det första jag sprang över var en liten kille som sålde allt han ägde för ingenting. jag köpte en hel kasse med duplo för mina 50. Så billigt så man nästan skäms! Det är NU problemen börjar. De planerade pengarna är borta och jag har gått förbi 5 av typ 50 bord.... Jag borde kanske ha vänt om? Nix! Malin promenerar glatt vidare och hittar en finfin hamsterbur! Jooo, hamtern bor förvisso redan i en, men den här var BÄTTRE! Bara 50 spänn! Vilket FYND!! Köpt! Efter två bord hittade jag det vi planerat köpa under en tid, men priset var lite högt , så jag stod modigt över. 10 minuter senare gjorde jag ytterligare ett fantastiskt fynd, en utdragbar säng till Lo! SÅÅÅ söt och kostade bara 50 spänn!! Köpt!
Ångesten kröp snabbt på och jag nästan sprang iväg och hämtade bilen, packade snabbt i mina fynd och körde hemåt. Efter vägen kröp ett annat samvete på mig. Det planerade inköpet som jag stod över. Det min Mysan önskar sig mest och det vi pratat om skulee bli en kul grej i trädgården i sommar. AAARRRGGHHHHH!!! Ringde min kära syster som fick gå ock pruta lite. Jag har köpte en... SADEL!
japp! En sådan man normalt använder till hästar...

Och budgeten? -250 spänn.

Jag kommer SÄLJA på loppis nästa helg... Ja lovar!

Förresten!!! Ingen som har en trähäst i naturlig storlek man skulle vilja bli av med eller ev inspirerande material till en sådan??

fredag 15 maj 2009

Mat?

Mina fyra små änglar är individer och väldigt olika sådana. självklart även när det kommer till mat. En av de få saker de alla tycker är väldigt gott är kall falukorv, självklart rätt sort då...

I dag när jag stod och skar upp några skivor till mini föll min blick snabbt på förpackningen. "Förpackad i skyddande atmosfär" stod det. Vad menas med det egentligen? Jag ser människor iklädda skyddsutrustning a´la rymddräkt står på rad i en kritvit, steril lokal och förpacka falukorv. Är det just bara förpacknings-skedet som är skyddad? Hur och vart GÖR de korvarna då??

När jag skulle fylla på korvskålen kikar jag lite skrämt i ögonvrån på etiketten igen. "Färskvarugaranti". Det är tydligen inget man kan ta förgivet. Och vart lämnar det de varor det INTE står på??
Förvirrad, nyfiken och lite upprörd kikar jag igen. "Äkta svensk falukorv med god köttsmak". Det är väl inte HUNDMAT jag köper för i helvete!! God köttsmak!! Äkta svensk... Vad skulle den vara annars? Oäkta svensk? tankarna snurrar...
Vad växer mina barn upp på för mat egentligen? Vi jobbar hårt med att välja ekologiskt och närproducerat så långt plånboken räcker, men vad ÄR det egentligen?

NEJ!!!! STOPP!!!!! Jag vill inte veta....

Jag tror jag börjar få migrän...

torsdag 14 maj 2009

Akuten igen.

Ja, hela morgonen och förmiddagen tillbringade jag på akuten med Nemi. Ja, Lo var också med, men bara för att vi är själva hemma tills i morgon kväll. Nemis astmahosta startade för några dagar sen, men ingen förkylning har brytit ut så jag hoppades. I natt har liten hostat och hostat och i morse när hon vaknade hade hon näst intill ingen röst att prata med, var anfådd och allmänt dålig. Hon fick airomiren utan några stora framgångar så efter att Mysan dragit till skolan packade vi oss i bilden och drog till stan för adrenalininhalation.


jag ljuger om jag säger att jag ser fram emot natten (själv vuxen) och ett barn med både astma och krupp....
Men det går såklart och jag hoppas verkligen Jolin o gubben har SKITKUL!!! Det behöver de!

onsdag 13 maj 2009

Flirt!

Lilla Lo flirtar febrilt nu mer!



Tror ni det kommer fungera??



Annars kan Nemis blå tigga sig till det mesta..
Tur att man är ståndsmässig!!


Jag tror att jag tror..

Ja, jag är en virrpanna.
Men jag funderade på om det inte är så att man tolkar olika teorier olika beroende på sin egen situation? Om jag exempelvis har mycket pengar (vilket jag tyvärr inte är begåvad med...) så utgår man ifrån det och inte ifrån att ANDRA kanske har mindre? Eller om man lever i ett dåligt förhållande så utgår man ifrån det... Visst är de allra flest utav oss så enkelspåriga i större delen utav vår vardag och förmodligen också i vårt sätt att tänka?
Nu påstår jag inte att vi är simpla, enkelspåriga människor som bara tänker på sig själva, absolut inte!! Jag bara spekulerar i all enkelhet ja... ;o)

tisdag 12 maj 2009

Dagens spekulation..

Om man tänker att ens familj är en bubbla, den vilktigaste för de allra flesta. Om man sedan tar arbete/studier, hobby´s, kvällskursen och andra olika saker man engagerar sig i, nog måste alla de också vara varsin bubbla i den storlek som passar?
Visst borde man då ha en markant vidgad mental nivå hos individen med många sysselsättningar..?

Om detta nu är fallet, hur många bubblor är det egentligen bra att ha? Är det individuellt eller finns det någon "ram"? Blir man överstimulerad kontra understimulerad? Ja, skulle jag vilja påstå. Men det kanske beror på omgivningen också? Om ALLA i ett samhälle hade liknande bubblor skulle kanske det inte finnas "udda" personer...?


Får fundera mer på det är....

måndag 11 maj 2009

Nöjd?!

Ännu en dag till ända...
Jag borde känna mig nöjd, men jag tror inte jag någonsin kommer bli helt och hjärtligt nöjd på mina "ansträngningar" eller vad tusan man kallar det. Jag vill PRESTERA utan att slås ut.

Var på möte med skolsköterskan och äldsta tjejen på fm. Där la vi upp en övningsplan för att nå målet VACCINATION. Dottern ligger 3 st efter....
Sen in till stan på smärthanteringskurs. Denna kurs har fått snart alla att vid minst ett tillfälle bryta ihop totalt och helt okontrollerat. Det är säkert jättebra, men bara en träff kvar och alla börjar känna smått panik över vad som kommer hända sen....
Nu ska vi bara knyta ihop dagen med att bada små barn & gå igenom utrustningslista inför skolresan.

Så snart tvärflöjten och barritonen tystnat vill säga....

söndag 10 maj 2009

av tomten önskar jag mig...


Önskan var tydlig och kristallklar.

Min 3åring önskade sig en rosa docksäng och en robot som kunde prata. Punkt.

Då måste man självklart göra sitt bästa för att uppfylla denna önskan och de två klapparna är fortfarande populära!

Att sedan docksängen var till roboten,

det hade jag ingen aning om!

lördag 9 maj 2009

fynd!


Här kommer några av dagens fynd!!

Lilla rabatt-skålen.



En liten burk att ha saker i...





och superfyndet - fantastiskt söt dockvagn!









Förresten...

varför i hela friden har jag inget rödvin hemma???

flykt 2, 3 och 4... ev 5!

Jo det är helt sant! Jag är helt neurotisk just nu! KAN inte bara njuta av det jag borde kunna må gott av!!!
I går tog jag med Mysan på en shoppingtur till Bergvik = flykt 2. Denna utflykt var förvisso planerad sedan innan mitt begär kom, men det passade bara sååå bra! Att sedan mysan hittade de kläder hon så gärna ville ha gjorde inte heller ont i själen (bara i plånboken). Mysan lider ju ofta av att inte vara byggd som designerna har tänkt sig....
I dag har missionskyrkan här i byn haft sin stora vårauktion och loppis = flykt 3. Om det nu räknas till flykt eftersom både man och de två små barnen fick förlja med.... Jag fyndade som vanligt, men var lite duktigare på att inte köpa saker jag "tyckte synd om" än vanligt. Bild på fynden kommer snart!
Sen var det bakluckemarknad i Fagerås så dit liftade jag med syster & henner familj = flykt 4. Inga direkta fynd förutom en liten skål som ska få stå i någon rabatt eller liknande.

Nu funderar jag på om jag inte borde åka till IKEA en stund... Vad tror ni, dax för flykt 5?

torsdag 7 maj 2009

Flykt 1

I dag har jag lidit av ett starkt flyktbegär. Faktiskt så illa att det hela slutade med att jag övertalade NEMI att följa med till Begvik och köpa en glass....

Titeln tyder på att det inte var nog utan att fler flyktförsök kommer genomföras...

Rökfri igen.

Ja, nu har jag varit helt rökfri i två dygn.

onsdag 6 maj 2009

Stulet inlägg!!

Det här inlägget stal jag rakt av från min vän Reflections, jag tycker absolut det är värt de 4 minuter det som max tar att läsa det! Älskade älskade Gardell...!

" Jag lät installera en ny telefon, fick sedan en skyhög telefonräkning, ringde upp Telia och frågade... - Jag har en förfrågan angående en teleräkning jag har fått. Ni har varit hos mig och kopplat in ett nytt abonnemang och debiterat 310 kronor i resekostnad. Varifrån har man åkt för att det ska kosta så mycket? - De har åkt från Arbetscentralen, svarade Telia. - Var ligger Arbetscentralen? - Det vet jag inte. - Ligger Arbetscentralen i innerstan? - Ja, det gör den. - Själv bor jag vid Slussen, som du vet är absoluta innerstan, hur kan det kosta 310 kronor att resa den sträckan? - Det bara gör det, svarar Telia. - Sedan har ni debiterat "teleuttag" 140 kronor... - Det är för själva jacket. - Men jag har ju mitt gamla jack kvar, ska jag betala för det en gång till? - Varför frågar du allt detta? - Jag heter Jonas Gardell och ... - Du ska få tala med någon annan.
Så går ännu en stund och sedan säger en röst: - Debiteringen! - God dag, säger jag, jag har blivit debiterad resekostnad 310 kronor på min teleräkning, och jag skulle vilja veta var den här Arbetscentralen ligger som man har rest ifrån. - På Norrlandsgatan ligger den. - Nu är det så att jag bor vid Slussen. Det är ju bara fem minuters resväg. - Det kostar det. - Får jag fråga hur man har rest? - Hur menar du? - Har man cyklat, åkt taxi... - Man har åkt bil. - Hur kan det kosta 310 kronor att fara en kilometer med bil? För 310 kronor kommer man nästan till Arlanda i taxi, tur och retur. För 310 kronor kommer man till Norrköping med tåg. - Det har regeringen bestämt. - Har regeringen bestämt att det ska kosta 310 kronor att resa mellan Norrlandsgatan och Slussen? Med tunnelbana kostar det tolv spänn. - Vad vill du egentligen? - Jo, jag heter Jonas Gardell och... Du ska få prata med Klas Gustafsson, han har hand om sånt här.
Lite senare blir jag uppringd, inte av Klas Gustafsson utan av en kvinna som vi kan kalla Sonja. Sonja säger att Arbetscentralen inte ligger på Norrlandsgatan utan på Söder där jag bor. Då säger jag att det ju i så fall är ännu närmre till mig. Sonja svarar att 310 kronor plus moms är Minimipris för en resa, en restimme 310 kronor. - Men han har ju bara rest i fem minuter. - Gör ingen skillnad. - Det gör det väl. Ni har debiterat arbetskostnad också, en timme, 310 kronor. - Det gör vi alltid. - Men han arbetade ju bara i femton minuter. - Gör ingen skillnad. - Snälla ni, ni har ju inklusive resa och arbete bara ägnat er tjugo minuter åt mig, ändå ska jag betala för två timmar. - Man måste ju skilja på resa och arbete. Såna är reglerna. Man betalar för varje påbörjad timme. - Fast man bara har arbetat och rest i tjugo minuter? - Visst.
Nu börjar en otäck tanke mala i mig, jag måste fråga: - Förlåt, om ni påbörjar arbetet 10.55 och avslutar det 11.05, får man betala för två timmar då? - Ja, det är ju två timmar. - Nej, det är tio minuter, men ni menar alltså att ett arbete som utförs mellan 10.45 och 10.55 räknas som en timme medan ett arbete som utförs mellan 10.55 och 11.05 räknas som två, fast den faktiska arbetstiden i båda fallen är lika lång. - Ja. Så menar vi. Ja.
Jag vill poängtera att citaten är ordagranna. Till slut betalade jag 310 kronor för fem minuters resa med bil. 310 kronor för Femton minuters arbete och 140 kronor för ett jack jag redan hade. Plus moms. Det här är det Nya Telia. Ett Telia som har gått på charmkurs. De är trevliga som fan. Och riktiga lurendrejare. Och nästa gång Telia kommer till er, begär att de stannar i en timme, för det har ni betalt för. Åk sedan runt i deras bil en timme, det har ni också betalt för! Hälsa från mig, Jonas Gardell"

tisdag 5 maj 2009

Vill du ha en gåva?

Jag lämnade en kommentar hos Tvärslå och är nu med i en Pif (=Pay It Forward=skicka vidare.) Vill du vara med?


Så här går det till:
De tre första kommentarerna till detta inlägg kommer att få en handgjord present av mig inom 365 dgr! Så vill du ha en kreativ liten present det närmaste året - lämna en kommentar och maila mig din adress på malinsvensson@glocalnet.net
Skicka sen vidare PIF:en på din blogg.

Vad det blir är en hemlighet.

söndag 3 maj 2009

Studera mera.

I går skickade jag familjen till svärmor för att få en lite chans att studera inför salstentan i morgon. Jo visst, jag har läst, men inte ens en BRÅKDEL av vad jag borde!!! Sen att jag faktiskt inte gick och la mig i tid utan blev sittandes uppe till drygt 3 i natt och att jag iaf STÖRRE delen av den tiden läste, det hjälps inte!!

Nu kommer snart familjen hem igen och livet återgår till det normala!

lördag 2 maj 2009

Subliminal tankeflykt...?


Tenta på måndag...

fredag 1 maj 2009

Fövirrad Valborg.

Jag började dagen med att starta stora röjet på altan som vi haft som "förråd" i vinter. Det slutade med att jag kastade ca 85% av det jag orkat gå igenom än så länge. Ser fram emot en invigning av altanen inom en överskåderlig framtid! I dag betalar jag med en mycket öm, dock fortfarande fungerande, kropp.
I går kom Mysan hem och kände sig hängig. Hon frös, hade ont i magen och var trött, hon gick t.o.m och la sig en stund. Då bestämde jag att hon inte skulle ut på kvällsäventyr utan fick stanna hemma med pappa och de två små. det blev alltså jag och Jolin som skulle hitta på något. Efter lite virrigt farande fram och tillbaks bestämde dottern att hon ville till BERGVIK! Jaha tänkte jag, kan väl åka dit då... Sen körde vi ut till syster i Skattkärr och lämnade en blomma dottern köpt till dem. Det slutade med att vi missade alla körer, brasor och fyrverkerier i Värmlands län med ca en kvart, men det är ok. Dotter nöjd = jag nöjd.

Nu drar vi strax ut till Mariebergsskogen och fikar med syster och hennes familj, någon som vill hänga på?