tisdag 29 september 2009

Gnissel.

Natten har varit lång. Vaknat en mängd gånger av att armar och händer varit bortdomnade. Ryggen kass. Upp och start med vaaarm dusch, piller och korsett. Nu efter lite (7 timmar)uppvärmning i musklerna kan jag sitta igen och livet är ganska ok. Jag fick dock en ordentlig påminnelse om vad dålig jag varit och kan bli igen om jag inte sköter mig. Nyttigt.

Så jag kom aldrig iväg på föreläsningen idag. Må vara hänt. Vet ju att jag blir invalidiserad länge om jag sätter mig till just nu. Värt? Nix. I kväll kommer svärmor hit på utryckning eftersom jag inte fungerar så bra rent praktiskt. Rara svärmor!

måndag 28 september 2009

Dagens konsverk!

I dag har Nemi ritat, ritat och ritat. Här är ett av hennes konstverk!

Som ni ser är det en Giraff som bor i ett hus.
Utanför står kaninen.
Observera de knivskarpa girafftänderna!!


Matrix-syndromet.

Detta upplever jag allt oftare.

En dag på väg hem från universitetet i min blåa bil. Så gott som ensam på vägen. Plötsligt dyker ca 8-10 bilar upp på körbanan i motsatt riktining. Deras körbana är tvåfilig och bilarna använder båda körfälten. De är samlade i grupp, silverfärgade och i allafall i mina ögon likadana!

Matrix-syndromet.

Svensk...

... socialpolitik. Japp. Det läser jag nu. Det ÄR intressant. Det SKA vara intressant. Det BORDE vara intressant.


Har lite mycket i huvudet just nu.

söndag 27 september 2009

Maganisera barn..?

I dag har jag gjort tappra försök till att packa ihop sommarkläder, hattar osv. Av någon anledning så har sakerna jag packat ner "rymt" till ett nytt spännande ställe varje gång jag vände mig om och däremellan hade ett barn av mindre modell inkvarterat sig o lådan. Kan maganisera barn över vintern tro?

Jag känner att jag till sist inte fått något vettigt gjort utan roat mig med att trampa vatten och köra bil största delen av dagen.
Bilkörningen kommer sig av att äldsta dottern sovit hos min syster med familj i natt och dotter nr 2 hämtade jag vid tåget efter ett dygn hos en kompis som bor utanför Charlottenberg. Det kändes nästan som om vi var barnlediga igår!! Bara de två små hemma!!!

lördag 26 september 2009

Kreativt barn!

Nemi gillar att sitta och plocka med mina knappar. Idag hittade hon på en ny lek!





Knapparna blev både mat, bollar, sol, ögon, blommor osv....


Ni får ta hänsyn till att tekningarna gjordes i all hast och ivrig inspiration!

Galen bror.

Min lillebror är smått galen. Idag vill han att jag ska vara chaufför till en fest. Det i sig är väl inte så märkligt, förutom avståndet. Han bor 16 mil härifrån och sedan är det ytterligare 9 mil till festen! Det är alltså inte nästgårds precis. Det värsta är att jag blir jättesugen! Tror dock inte att min kropp är lika sugen på 50 mil i bil det närmaste dygnet.... Hmm... Får nog fundera ett varv till på det här....

torsdag 24 september 2009

En annan burk!

En professor i filosofi står framför sin klass, med några saker framför sig på katedern.

När lektionen börjar lyfter han, utan att säga något, fram en stor och tom syltburk och fyller den med golfbollar. Han frågar sedan studenterna om burken är full. De nickar jakande.

Så plockar professorn upp en låda med små färgade kulor och häller dem i burken.

Han skakar burken lätt och kulorna finner vägen till hålrummen mellan golfbollarna. Igen frågar han studenterna om burken är full.

De nickar jakande igen.

Professorn tar då upp en påse med sand och häller den i burken. Självklart fyller sanden hålrummen mellan golfbollar och kulor.

Återigen frågar han studenterna om burken är full och studenterna svarar med ett rungande JA. Professorn plockar då fram en stor burk öl från under katedern och häller hela innehållet i burken, vilket effektivt fyller upp hålrummen mellan sandkornen.

Studenterna börjar nu skratta. Nu, säger professorn när skrattet lagt sig, ponera att denna burk representerar ditt liv. Golfbollarna är de viktiga sakerna i livet, din familj, dina barn, din hälsa, dina vänner, dina favoritsysselsättningar, saker som om allt annat försvann, och bara de sakerna återstod, så ditt liv fortsatt vara fullständigt. De små kulorna representerar de andra sakerna som betyder något, ditt jobb, din bil, ditt hus.

Sanden är allt annat, de små sakerna. Om du först häller sanden i syltburken, fortsatte professorn, blir det plats till golfbollarna och småkulorna. Det samma gäller i livet. Om du spenderar för mycket tid och energi på de små sakerna, får du aldrig plats till de sakerna som är viktigast för dig.

Koncentrera dig på de saker som är viktigast i ditt liv.

Lek med barnen, ta dig tid till motion, bjud ut din kära på middag. Det finns alltid tid kvar till att städa huset, tvätta bilen och kasta soporna. Ta hand om golfbollarna först, det som verkligen betyder något.

Prioritera!

Resten är bara sand... En av studenterna sträckte upp handen och undrade vad ölet representerade

Professorn log. Jag är glad att du ställde den frågan. Det visar bara att hur fulländat ditt liv än kan verka, finns det alltid plats till en stor kall öl...

Gnällburken.

Jag tror jag ska skaffa en sådan! Då kan jag skriva en lapp med gnäll på och lägga där i utan att omgivningen behöver drabbas så hårt! En gång i månaden skulle jag göra ett litet bål och bränna gnället. Låter som ytterligare en bra idé känner jag!



sommarkänsla


onsdag 23 september 2009

Fullt hus och ÄNTLIGEN onsdag!

De sista dagarna har jag inte ens knäppt på datorn! Helt otroligt, kommer inte ihåg att det hänt förut! I måndags var det fullt upp här hemma. Tussen var fortfarande lite risig och förberedelserna inför tisdagen i full gång. Min mamma kom också.

Tisdagen startades med "skönsång", paket och frukost på sängen till min TONÅRING! Japp! Jollan fyllde 13 år!

Fixa iordning fikat födelsedagsbarnet skulle bjuda på i skolan, greja med Mysans kläder och ha den dagliga sminkdiskutionen, iväg med Nemi till dagis och själv iväg till universitetet. Mor fick ta hand om Tussen.

Hem, ge dottern presenten, fixa o dona för att ta emot syster med familj, pappa och svärmor. Fika fika fika. Tårtspelet spelades och alla deltog modigt!

I kväll är det en VANLIG kväll utan föräldramöten, skjutsande på barn, kalas eller tvångsstädning! Inte för att jag skulle vilja vara utan det, men det är skönt med en sådan kväll ibland.

Förresten! Det ÄR ingen vanlig kväll!!! Det är ONSDAGSKVÄLL!!! HURRA!!!! Den kvällen som man inte missar att titta på kanal 1 klockan 22.00!!!

söndag 20 september 2009

Trötthet och sjukdom.

Jag har haft stessbaksmälla under helgen. Ja, jag anser att det borde vara ett taget begrepp! När man stressat och slitit under en period, sovit dåligt och hållt ett tempo som förmodligen gränsar till livsfarligt, så blir jag stressbakis. Jag har kunnat sova hur mycket som helst under helgen (vilket man såklart inte får).

I går blev mini här hemma sjuk. hon började eftermiddagen med en risig mage och kvällen stökades till av feber och ett stilla kvidande "aaajaaaajaaaaj...". Natten har varit lång men nu är barnet piggt i alla fall. fortfarande feber och risig mage + lite snuva nu också. Vi får väl vänta och se om hon fått ett rejält virus eller om den gamla köttbullen hon hittade under bordet i förrgår är orsaken....

fredag 18 september 2009

Kärlek!

Nemi har skrivit sitt första brev... till pappa!

Det här är kärlek det!

onsdag 16 september 2009

Små stora underverk.

Ibland stannar man upp mitt i det man gör just då och ser sig omkring. Allt som oftast ser man ett underverk eller två! Man missar dom bara för att man har för bråttom med att göra... ja vaddå egentligen?
I går när jag gick (läs halvsprang hysteriskt) omkring och var på väg med något säkert jätteviktigt stannade jag till och tittade in i Nemis rum. Där står hon, klädd i tyllkjol, hulakrans och slöja, dansandes framför spegeln och trollbinder sig själv i spelgelbilden.
Tänk att känna sig så vacker att man trollbinder sig själv!
Ett underverk!

Jag ska försöka stanna oftare.

tisdag 15 september 2009

Pausfundering...

Ja, jag har tagit en paus i studierna. Jag är faktiskt både gammal och trött. I dag i alla fall.

Undrar lite på hur jag ska göra för att få med mina ungar på "normala" bilder...
Så här tenderar de att bli nu mer...
Lilla Lov flirtar fortfarande febrilt så fort hon ser en kamera och N poserar som en... pinne? De är i af mina goa ungar... ;o) De två stora fastnar knappt alls på bild längre!! Hot är det som gäller då.

intensiv

Ja, i dag blir det intensivplugg!

Tenta på fredag.

Sen är jag inte så lite irriterad på kursledarna i Örebro.. Mailat och ringt och de besvärar sig inte ens med ett SVAR!! Morr.... Vad är det för fel med lite artig respons? Är inte det något man kan kräva när man läser? Varför har jag någon jävla anmälningsplikt när de inte ens behöver svara på mailen och är HELT omöjliga att nå på annat sätt?

Plugg var det ja...

måndag 14 september 2009

Dyk.

Gör ett snabbs morgondyk in här på bloggen och inser att INGEN uppdaterar åt mig!! Det kan vara så att det är mågot jag måste göra själv....

Annars helgen i snabba drag:

Fredag - Lat dag och plötsligt dax för nollsittning. Tema "Oj! Jag kom visst fel". Som mina vänner vet tar jag allvarligt på teman, klädde ut mig till fördommarnas pensionär och vann titeln "Bästa Klädsel"!

Lördag - Lördag efter fest. Inte mycket på G. Myggan till ridskolan, N på kalas. Pizzakväll! Insåg att jag söp bort en virkad duk, en blomkruka och en helvetes-plast-blomma på fredagen...

Söndag - Pyssel med några småtjejer på fm, till svärmor på söndagsstek och sedan var vi och grattade svågern som fyller år idag! HURRA för Larsa!! Imponerades utav hans tapetsering!

Måndag - Sprungit hysteriskt av och an, fått iväg de två äldsta och nu måste jag iväg med de andra två... Ska vara på uni om en liten stund. Pytteliten.... GGGAAAAHHH!!!!!

torsdag 10 september 2009

Terrorn fortsätter!

En solig söndag tog vi en dagstur till Eskilstuna och Parken Zoo.
Vi fikade efter vägen...

Tog en klassisk bild. Det finns en likadan tagen för 4 år sedan!
Ska se om jag kan hitta den senare..
Vi underhölls utav mycket aktiva apor!!

Vi lyckades också få se när tigrarna hade dragkamp = LYCKA!!
4 trallande jäntor :o)

Nemi provsatt fantomens tron!!

Dagen avslutades med hysteriskt många karuseller.
De stora tjejerna var snälla nog att åka en del med N också.

Fantomensovernirerna var nog mest populära!


En mycket lyckad dag i korta drag! :o)




onsdag 9 september 2009

ÄNTLIGEN!!!

Nu kan jag plötsligt lägga över bilderna från min kamera till datorn igen!! HURRA!!
Detta innebär ju då såklart att jag kommer terrorisera er med bilder från de senaste månaderna med start omgående!

I sommras var vi hundvakt hos svärmor under några underbara dagar.
Detta djur var den trevliga anledningen.

Några promenader blev det.

Då vi bland annat träffade på hungriga barnätande får...


Sena vinkvällar på altanen...

Nattliga bad i poolen...


Dagliga bad i poolen....


Besök utav goda vänner... i poolen...

Häpnandsväckande historier....

..berättade av goa, goa vännen...

Sen kom också goa farmor hem igen!


Som ni förstår led vi inte nöd precis! Längtar nästan till nästa gång
hon vill ha lite hund/husvakt...


måndag 7 september 2009

Skryt!!

Ja, jag tänker ägna mig åt den ädla konsten att skryta!!

Min äldsta dotter är lite förtjust i att fotografera. Här får ni några av gårdagens fångst, och visst visar de på sensommar!


Jag tycker hon har öga för det här!

(HEELT opartisk mamma..)

söndag 6 september 2009

Bråda dagar..

... och det handlar inte om jul!

Nej, men tiden rusar snabbare än man hinner med!
Den senaste veckan har präglats utav studier och arbete. Mina studier med basgruppsindelning, grupparbete debatter av olika slag, ÄÄldsta dotterns studier med åtgärdsmöte med skolkurator, rektor och mentor, Mysans läxor, föräldramöte, att hålla de två små vakna till minst 18.00 och gubbens kvällsarbete. Nästa vecka lär fortsätta i ungefär samma spår.

I går var vi till Filipstad på oxhälja. Mysigt!

I dag har jag varit på rymmen! Tog mig en tur till svärmor för att i lugn och ro kunna leta efter regeringens syn på dagens arbetslöshet...

tisdag 1 september 2009

Tack goa hejjarklack!

Det är skönt när man känner att människor runt omkring tror på en!! Som studerande småbarnsförälder hör man alldeles för ofta "men OJ!! HUR ska det gå med så små barn??? Och så MÅNGA!!"
Det ger inte extraenergi precis...

Jag tror fast på att barnen kommer gynnas av att deras mamma valde aktivt i livet. Att hon valde och satsade! Självklart får det inte stå över barnen, men det är viktigt!

Den lilla detaljen att jag valde prata om mig själv som "hon" kan vi analysera en annan dag...