onsdag 18 maj 2011

Ajajaj...

Då var det nog dax igen...


För ett tag sedan var jag till tandläkaren och lagade en tand som gått sönder. Dessvärre har jag nu tilltagande värk i denna käke.

En värk jag känner igen och får då och då.

Den medför viss ångest får jag säga...

Inte BARA för att det är förbannat obehagligt att gå till tandläkaren utan också för jag vet hur illa det ofta blir med mina tänder...


Bjuder här på en gammal bild så kanske ni förstår...4 kommentarer:

Tvärslå sa...

Hurrrrrrrrr minns det där fotot med skräck, ser du ut likadan nu ?
Pain ?
Hoppas du får hjälp snabbt - OCH har hjälp hem efteråt om det blir som sist.

Anonym sa...

lilla lilla gumsan! Kramis/Mimmi

Mia sa...

Aj! Jag vet hur det känns, har haft så en gång jag också. Då svullnade tandköttet upp kring min ena visdomstand och jag kunde varken svälja eller gapa. Inte kunde de ta bort tanden heller eftersom det var så svullet.. Fick penicillin och rådet att i fortsättningen använda en gel som heter Corsodyl (eller Cordosyl..?) som tandkräm kring det inflammerade området med en gång man börjar få symptom. Detta har verkligen hjälpt! Känner jag det minsta obehag kring tanden tar jag bara en sväng med en sån där "en-strå-borste" och gelen och så är besvären borta nästa dag! Nu vet jag ju inte om det är inflammerat tandkött/kind du lider av, men ger dig tipset ändå! Hoppas det går över för dig snart :)

malinmys sa...

Mia - Nej, det är själva pulpan i tandren som är inflammerad, precis som det brukar med mig.. :-S Inga hål eller liknande, utan "bara" inflammation i nerven.. Det är alltså penicillin och rotfyllning som gäller för mig.. Den här gången klarar jag mig kaaanske utan penicillinet dock!