fredag 31 juli 2009

Vardag.

Vi är hemma i vardagen igen, men har iaf vett att uppskatta delar av den. Nemi har provat i stort sett ALLA utklädnings-outfits som finns i huset, och det några vill jag påstå. i går till lunch såg hon ut så här:


Vardagen behöver inte vara tråkig!

I dag är tanden lite bättre. Dessvärre har vi sorg i familjen, i andraled kan man nog kalla det. I bland känns som sagt mörkret lite svartare och groparna i vägen djupare. Det är tur att man har familj, vänner och småfolket!

Känslan.

Just nu skäms jag nästan över att ha gnällt över tandvärk och andra små världsliga problem. I stället skickar jag värme och många tankar till de i min närhet som behöver det. Jag hoppas ni vet att jag finns här för er.

torsdag 30 juli 2009

Tänder och leverskador..


De senaste 6 dagarna har jag haft tandvärk i varierande intesitetsgrad. de tre första dagarna var det huggande, molande värk som nästar målade världen svar, men den varade endast några minuter för att sedan sakta avta. Att det kom i attacker om ca 20 er dygn var trots allt ett minder dilemma. Om man väger ett tadläkarbesök mot värk i ca tre minuter i timmen var det inget svårt val. Natten till tandvärksdag 4 blev vändpunkten på den filosofin och på morgonen ringer jag halvt neurotisk till "min" tandläkare som givetvis är på SEMESTER! Han hade en VÄÄÄLDIGT bra kollega som skulle ta emot mig på fm dag 5. Att jag började likna en hamster mer och mer behöver vi inte prata högt om.




Jag är så här i efterhand mycket stolt över att ha mött en ny tandläkare utan att använda svordommar, förbannelser, tårar eller våld! Det är som bekant inte alls omöjligt vid tandläkarbesök för min del. Nu har de förvisso lärt sig detta och ger mig stadiga doser av diverse lugnande medel i former tre, och detta är vi samtliga mycket nöjda med.




Åter till tandvärken ja... Det visade sig såklart att ännu en nerv blivit oförklarligt inflamerad och även denna tand skall rotfyllas. Tanvärk går inte över i ett trollslag när något rotat i en illa skadad nerv så jag har glatt knaprat vidare på mina smärtstillande. Tills nu. Jag insåg precis att jag visst överdoserat lite.... Hmm... Är det därför jag faktiskt kunnat äta lite idag? Förmodligen. Undrar hur man behandlar leverskador.....




onsdag 29 juli 2009

Mera från dalen!


När vi kom upp till Likenäs kom min underbara svägerska med ett toppen-förslag! Hon tyckte vi skulle ge oss ut på en loppisrunda, och jag var INTE sen att hänga på! De flesta som känner mig vet att jag älskar gamla saker med egen "själ". Vi åkte in till inte mindre än 7 loppisar som låg efter vägen. Dessvärre (eller ren tur?) var "bara" 5 av dom öppna.


Jag gjorde några småfynd som jag är mycket nöjd med.
Denna lilla raring stod alldeles ensam och ropade på mig! Inte kunde jag lämna henne där!
Ännu en liten plåtburk. denna kommer det nog bli knappar i tror jag...



Barnen fick en liten kaffekokare till lekstugan!



Och jag fick några snygg-dukar till altan! :o)


Lyckan var alltså gjord! ja, jag köpte en hel rulle med kantband också, men den var inte med på bild. Billig var den dock, 10 spänn!

Här är en av alla de loppisar kreativa samlarmänniskor startat upp nu i sommar, underbart!








Kunde ju inte låta bli att lägga in den här bilden på min brorsson S när har med stor inlevelse "skjutsar" Nemi till "jobbet" på "fulingen"!




tisdag 28 juli 2009

Veckan i bilder!

Korta ord om veckan i underbara Likenäs!
Mysan och morfar tar en badmintonmatch.
Nemi har matbjudning i trädgården.

Naturvandring vid en säter uppe i berget.
Mysan har hittat "môltä"!


Vi åkte en tur och upplevde underbar natur.
Småtjejerna myser i soffan.

Morfar skjutsade runt oss på MC:n, här sitter Jolin på bönpallen.

Nemi och Stefan fiskar i Liksjötjärn

Jolin & Mysan fiskar i Liksjötjärn.
Nemi har hittat en av ca 1000 bebisgrodor vid Liksjötjärn.
Nemi och Tina åker "fuling".
Lovis hjälper Morfar att klippa gräset.


På hemvägen tittatde vi förbi underbara Kristin och hennes "getingar".



onsdag 22 juli 2009

Adjö!

Nu drar jag och familjen på några dagars miljöomyte! Vi åker upp till älskade Likenäs. Där blir vi desvärre (?) utan internet eftersom vi inte är så moderna att vi skaffat mobilt och pappsen, ja, han har ingen dator ens. Riktigt skönt när jag tänker efter :o)




Vi ses på söndag/måndag :o)

måndag 20 juli 2009

Packlista...

Vi ska åka upp till älskade Likenäs på onsdag och vi planerar att bli kvar till på söndag = 5 dagar. Vi är 6 personer i hushållet vilket gör att packningen får bestå utav det viktigaste:

20 par trosor
5 par kalsonger
30 par strumpor
12 sovplagg
15 par långbyxor
14 T-shirts + några linnen
6 tjocktröjor
14 långärmade tröjor
6 par shorts eller liknande
6 par sandaler
6 par "hela" skor
6 par gummistövlar
6 regnställ
6 jackor
osv....

Utöver detta tillkommer lite snyggkläder ifall man får för sig att göra något speciellt, fiskeutrustning, hygienartiklar, blöjjor, vagn, favoritkudden, några leksaker osv....

Tack gode gud för minibuss!

söndag 19 juli 2009

Barfota

Efter att min rygg pajjade har jag inte kunnat gått barfota vilket smärtar mig ända in i själen, och då mest sommartid såklart! Kanske är det här lösningen?


Äta eller ätas?

Nu känner jag att jag vill "lufta" en liten fråga...

Ni vet Leila... Tjejen som lagar mat och bakar på TV....Hon med hundögonen... Eller rättare sagt med mansslukarögonen! Jag är helt fascinerad av denna lilla sockerpingla som struttar runt där i sitt blommiga förkläde, bakar mängder utav roliga grejjer, ler under lugg och utstålar.. sex!? Hur går det till??? Det måste finnas fler än jag som ser det???!! Här hemma går hon faktiskt under det utsedda pseudonymet "porr-Leila"...
Jag skulle aldrig, och då menar jag ALDRIG lyckas med det! Jag VET att jag skulle vara grinig, trött och svettig lååångt innan jag fått till den rosa kristyren på min cupcakes. Jag är också ganska säker på att om jag skulle testa något utav hennes fantstiskt roliga recept skulle det sluta med något helt annat, kanske inte fel, men nästan garanterat annorlunda... Jag är avundsjuk. så är det nog! Jag vill också fiffa runt med kristyren och le sexigt i mitt förkläde!

Biokväll

Jag och maken har faktiskt inte lyckats få till en enda biokväll sedan vi fick barn för snart 13 år sen. Det räknas tydligen inte riktigt som "giltig frånvaro = tillgång till barnvakt". De gånger vi haft barnvakt är det någon fest vi blivit bjudna till och det är i sig kul, men liiite egentid hade varit najs någon gång ibland. Nu har tack och lov barnen växt till sig såpass att man slipper se tecknade filmer VARJE biobesök! Inte för att de blir så många, men ändå!
I går kväll gicka jag, Jolin och Mysan på The Proposal. Vi tog den seeeena visningen som började 21.30 och jag VÄGRAR diskutera hur lämpligt det eventuellt är att ta med ungar på stan runt midnatt (när vi drog oss mot bilen efter filmen) en lördagskväll :o)
Filmen var iaf MYCKET bättre än jag vågat hoppas på och både jag och tjejerna skrattade gott flera gånger!


lördag 18 juli 2009

Dagens pyssel

I dag har jag, My och Nemi suttit ute på altanen och pysslat. Vi har problem med skator som besöker altanen samt uträttar sina behov där, not so nice! Vi tänkte försöka hålla dom på avstånd med lite utsmyckning i form utav blickfångare. Det var lääänge sedan jag gjorde sådana till försäljning men grejjer fanns kvar så vi satte igång!

Här är Mysans och Nemis resultat! Jättesvårt att ta rättvisa bilder på.. Vi ska pyssla fler en annan dag.
Jag lyckades för första gången bränna mig på riktigt med limpistolen, jag som varit aktiv användare i mååånga år! Fastnade med lillfingret i limmet och kunde inte till slut avgöra vad som var smält lim eller smält skinn.... Aj...




torsdag 16 juli 2009

Båtbuss

I dag har jag varit med äldsta dottern till tandläkaren. Som alltid skulle hon få en belöning efteråt (ja, vi kör med sådana till ungarna än...). hon valde... en tur med båtbussen! Jättemysigt och mycket prisvärt! Från slussen t o r till mariebergsskogen med respass - 27 spänn! En timme tog det och vi han prata om en hel del kan jag lova!
Vi lär få ta med de andra kidsen en dag också.
Då åker vi nog åt andra hållet.

tisdag 14 juli 2009

Insekter och Tårta


Vi har haft ett par dagar där det hänt något nu. Roligt!


I förrgår var vi i Skattkärr hos syster Maja med familj. Barnen lekte och plockade blåbär i lilla skogen. Där fanns förövrigt också ett oidentifierat rovdjur! Självklart valde detta att attackera Nemi och igår hade halva pannan svällt upp samt att den ömmade ganska rejält. Liten är dock en tuffing och klagade väldigt lite. I morse däremot var hon inte fullt lika nöjd! Jag vaknade av att hon grät och klagade "MAMMA! Jag kan inte öppna ögaaaat!" svullnaden hade visst sjunkigt lite... efter att ha kylt aktivt ett tag så kunde hon titta upp och i dag på förmiddagen såg hon ut så här...


Jag känner det som min medborgerliga plikt att utfärda en varning:

AKTA ER FÖR SKATTKÄRRSSKOGEN!!!

I går var vi till goda vänner i Kristinehamn. Ulfen fyllde 40år och dessvärre glömde jag även fota presenten. Kan dock meddela att den gick i favoritfärgen ORANGE!


Barnens lycka var också total. Det visade sig nämnligen att ett av hushållets barn (som Nemi VÄGRAR kalla något annat än Agne!) hade en liten batteridriven bil! Eller liten och liten....





Lovis nöjde sig med att gå loss på blommor och annan inredning :o)


Observera den FANTASTISKT välklippta gräsmattan i bakgrunden!! Det måste bero på gödslingen... ;o)




Nu idag har jag och Mysan påbörjat ett litet stallprojekt och jag har sågat glatt med sticksågen!



Vi får se om resultatet meddelas senare...

söndag 12 juli 2009

Avrunda uppåt ;o)

Ja, jag betalar ganska dyrt för mina eskapader den senaste tiden. kroppen har varit i berydligt bättre skick, men ibland är det värt det och man tar beslutet utan att ens blinka!
Detta innebär dock att jag inte gör några stora bravader och har med andra ord inget att skriva om! Att jag dammar bokhyllor och sorterar bort mina älskade böcker (förmodligen för att på något självbedrägligt sätt spä på ångesten) är inte mycket att rapportera om. Ska försöka hitta på någon kreativ present till Ulfen som fyller 40 i morgon... Kanske en sådan som mamasnests lillan fick? Alltså en sån här:












Näeee... Kanske inte lysande... Får komma på något annat den här gången. Det är LUUNGT! Ska inte vara i Kristinehamn förrens 15.00 i morgon! ;o)

lördag 11 juli 2009

Pendla.

Ja, här pendlar humöret friskt må jag säga. Blir nästan åksjuk själv!

Från tristess och leda till snudd på eufori vidare till... ja, vad kallas den grop jag snubblade ner i nu tro?

Fånigt lycklig över att ha kommit in på önskat program på uni i höst meddelade jag detta stolt till alla som hade en liten stund att lyssna. Jag kände en stark vilja till att fira!!! TJOOHOO!!

Dessvärre är folk duktiga på att kapa vid fotknölarna.

"HUR ska du klara det med alla barn och allt??"
"SÅ länge!? Du har ju redan läst en evighet utan att bli någonting!"
"Hur törs du skaffa mer lån nu när S är arbetslös också?"
"Vill du verkligen bli bitter socialtant?"
"Ja, JAG begriper då inte hur du ska lösa det där...!"
"Men ni har ju så mycket annat som måste göras först..."

Det var några av sista dygnets kommentarer... Visst har jag fått positiv feedback också, men det är så´n här skit som tar dessvärre.
Det är ju inte så att jag inte läst förut och iaf har en liten susning om vad jag ger mig in på. Jag vet att det kommer svida i själ, kropp och hjärta, men jag vill BLI något!! INTE gå tillbaka på sjukskrivning vilket faktiskt är mitt enda alternativ.

Så! Nu har jag gnällt färdigt och planerar inte ta upp ämnet igen.
Jag är med andra ord på tok för känslig i ämnet för att diskutera det ;o)

Höljes!!

Jag vill bara påminna om festrapporteringen som sker på "Majas egoblogg"! Det är många foton på många kära vänner och en del roliga upptåg ;o) Missa inte dessa!!!

Ni kanske blir sugna på en Höljeshelg nästa år??

PS: Kan inte längre länka direkt i mina inlägg, men Majas egoblogg finns i min blogglista till höger :o) Ska försöka åtgärda detta dilemma när jag får ork.. ;o)

fredag 10 juli 2009

OJ!!

Från leda till leva! Japp! Så är det på riktigt!
Nu i kväll ringde mamasnest på min mobil och talade om att hon fått svar på höstens ansökning till universitetet!! Nervös och med hjärtklappning smög jag in till datorn, satte mig till rätta, slog in adress, lösen och allt det där tjafset, tryckte enter och jag KOM IN!!! I höst läser jag socionomprog. med inriktning socialpedagogik! TJOOHOOO!!!!

STORT grattis också Mamasnest som också kom in på det hon sökt!! Ni andra vänner som sökt får berätta SNART hur det gick för er!!!

Adrenalinstinn!! Sova... VADDÅ!!?? Ähhh, en annan gång! Här borde firas.....

Trrrrrrååååkigt!

Ja, jag har så förbannat tråkigt så jag tror jag kreverar!!

Jag har nog haft alldeles för roligt nu ett tag kan tänkas.... då slår tristessen till så mycket hårdare. Jag vill ha MEEER!!!!



Får väl fortsätta städet/utrensningen på Nemis rum då antar jag...

Torsdagskväll

I går kväll var jag på homeparty för hudvårdsserien Mary Kay. I goda vänners lag tog jag ett par glas vin, fick porslinshänder och åt gott-gott tilltugg (Tack Mamasnest-mamman).


Som ni nog förstår kan inget ont hända i detta rara sällskap! Tack Mia, Mamasnest och J för en toppenkväll!

torsdag 9 juli 2009

Vart börjar man??

det känns som om jag måste lämna en liten snabb rapport från rallycross-EM i Höljes. Ja, vi TITTAR faktiskt på rallyt också! Jag har förstått att många tror att hela helgen handlar om fest och ja, folkfest, inte bara sprit!
Hansen har funnits sedan barndomen, jag minns affischerna i lillebrors rum...
Det är dock först nu i mogen ålder jag hurrar glatt för denne veteran!


Årets stora dragplåster och rookie Kenny Bräck kunde manövrera även denna typ av bil....

I vanliga fall kör han ju nascar! Han gjorde ett litet gästspel med denna som var nertrimmad till 500hk... Jag säger inget mer....



Enligt mig lämnade ovanligt många banan på detta sätt! Dock ingen av våra "stjärnskott".




Division 1 -finalen togs hem av ingen mindre än Svensken STECKA Walfidson! Den bästa finalen på flera år om ni frågar mig!!




Tjohoo!! Längtar redan till nästa år!!
Festen får syster Maja rapportera ifrån!
Over and out!

måndag 6 juli 2009

Back in "town"!

Nu är jag tillbaka efter en underbar långhelg i Höljes - längtar redan till nästa år!
Jag åkte upp i torsdags och kom hem i går kväll. Massor av sång (ja- jag är hes), kanonbra rallycross (jo - jag är fortfarande hes), fantastiskt sällskap och en lagom mängd alkohol och toppenväder, helt perfekt med andra ord!

Vi har fortfarande inget internet hemma så idag skriver jag några snabba rader ifrån svärmor.
"Riktiga" uppdateringar kommer framöver.... :o)

torsdag 2 juli 2009

Semester

För tillfället har jag invaderat min lilla grannes dator... Vi har av någon outgrundlig anledning tappat internet i mitt hem...

Nu åker jag iaf på SEMESTER!!!!!

För er som mot förmodan INTE vet vart jag planerar åka - kika in här!


HÖLJES:EM:RALLYCROSS