fredag 15 maj 2009

Mat?

Mina fyra små änglar är individer och väldigt olika sådana. självklart även när det kommer till mat. En av de få saker de alla tycker är väldigt gott är kall falukorv, självklart rätt sort då...

I dag när jag stod och skar upp några skivor till mini föll min blick snabbt på förpackningen. "Förpackad i skyddande atmosfär" stod det. Vad menas med det egentligen? Jag ser människor iklädda skyddsutrustning a´la rymddräkt står på rad i en kritvit, steril lokal och förpacka falukorv. Är det just bara förpacknings-skedet som är skyddad? Hur och vart GÖR de korvarna då??

När jag skulle fylla på korvskålen kikar jag lite skrämt i ögonvrån på etiketten igen. "Färskvarugaranti". Det är tydligen inget man kan ta förgivet. Och vart lämnar det de varor det INTE står på??
Förvirrad, nyfiken och lite upprörd kikar jag igen. "Äkta svensk falukorv med god köttsmak". Det är väl inte HUNDMAT jag köper för i helvete!! God köttsmak!! Äkta svensk... Vad skulle den vara annars? Oäkta svensk? tankarna snurrar...
Vad växer mina barn upp på för mat egentligen? Vi jobbar hårt med att välja ekologiskt och närproducerat så långt plånboken räcker, men vad ÄR det egentligen?

NEJ!!!! STOPP!!!!! Jag vill inte veta....

Jag tror jag börjar få migrän...

4 kommentarer:

Mamasnest sa...

*fnissar* Jag har krävt att vårt dagis skär ner på korvätandet av just sådana här anledningar.

Anonym sa...

Hjärnan fortsätter visst att gå på högvarv!!?

Du kanske skulle läsa "Den hemlige kocken"? Då äter man nog ingenting sedan. Sluta ha så djupa funderingar. Fast de är ju riktigt underhållande :-)

Visst är korv det godaste som finns? Och barnen älskar det! Vi har börjat grilla kryddade korvar lika mycket som vi grillar kött, underbart!

Kram S.

maja sa...

UNDERBART!!! tack för dagens skratt!!!!!!!!!!!!!!!!! önskar att jag själv hade orken och tanken med mig just nu- men den tycks vara frånvarande :) kommer väl tebax nån gång..... lovely :)

älsker dej ja!!!

Tvärslå sa...

Ungefär som jag hörde om fiskpinnar...det är extrakter och eventuellt en miniliten del fisk - tur att man är vegetarian och inte käkar sånt men visst föder det tankar.
Allt för att det ska vara så billigt som möjligt....typ kryddat skithuspapper med panering...och vad sjutton består paneringen av ?
Jaa ja det är säkert supernyttigt.