tisdag 17 februari 2009

Om jag har tur...

så slipper vi på fler uppdrag i kväll. I förmiddags jobbade jag på att få Nemi tillräkligt med vätska och göra vad jag kunde för att underlätta hennes hosta. När jag skulle diska hennes Nebunette (inhalator) ramlade hela jävla ventilen sönder! Grrr, inte kul när man använder den minst 4 gåner om dagen.. Ringde då barn på Gripen där vi fått den. När jag väl fick tag i en sköterska sa hon att Nemi INTE skulle ha den hostmedicinen hon fick i går kväll eftersom det är morfin i den och att den kan ta ner andningen - inte bra vid astma... Arg som ett bi satte jag mig på bussen in till stan för dagens körlektion. Väl framme lånade jag en telefon och ifrågasatte typ ALLA inom sjukvården... De stackarna på kontoret där jag lånade telefonen erbjöd mig snabbt en stol och trodde nog jag skulle svimma av återhållen ilska.
Körlektionen gick fort! På alla sätt! Jag har åkt på och av motorvägen och inga olyckor i dag heller. Det var faktiskt riktigt roligt! Alla på kursen som åkt motorväg har tyckt det varit läskigt, men nej! Det var ju skitkul och passade mitt humör ypperligt!
Jag han precis med 3-bussen och kliva av vid VC där gubben och Nemi mötte upp. Jag hade beordrat gubben att ringa VC och få en tid. Trött på vel-pickar nu! De ville självklart skicka oss till GRIPEN igen, men mannen fick dom att ta emot oss här i Kil trots tidsbrist.
Läkaren sa krupp. VA? Men hon har ju astma... -ja, också, blev svaret. Kortison och inhalation med adrenalin, sen somnade liten i mitt knä. Vi blev hemskickade med ny hostmedicin igen. Väl vid apoteket där vi skulle hämta ut en ny nebunette var se såklart SLUUT! Alltså hem snabbt och fixa iordning My som skulle till scouterna och sen tillbaks in till stan och ett apotek med större lager.
Nu hemma igen. Nemi sover än och nu ska jag sätta mig och teckna ansikten med Jolin. I morgon förmiddag ska hon på intervju för bildklass i högstadet. Ågestladdat? Jajamensan.

Dagens babbelavhandling var härmed avslutad. Over and out!

5 kommentarer:

Mamasnest sa...

Men herregud, hur hinner och ORKAR ni??? Jag hörde ju hur Nemi lät igår och jag förstår att hon är trött.
Här hostas det med men däremellan är hon pigg som en mört, knepigt...
Kram till er hela familjen!

Tvärslå sa...

Guld till dej som fixar allt det där !
Jag fick en liten funderar om Nemi när du sa att hon blev bättre medhostan innan du kom fram till läkarn, så höll ju sonen den långe på när han kruppade, luft är bra,men det vet du säkert.

maja sa...

Daaarling... du är bäst!!! håll ut- på fredag ska vi jävlas och hämnas hela världen :)

Anonym sa...

Heeej!
Jag instämmer med alla andra som kommenterat - jag säjer bara hejja! hejja! P.s tack för fina priset.. *rodnar* jag hade inte upptäckt att jag var med på vinnarlistan förrän idag. !!!!Men oj vad jag blev glad. Kram!/Mimmi

malinmys sa...

Tack sötisar!!
Positiv feedback var nog precis vad vi behövde!! Natten har varit lite lugnare!